zaterdag, 26 september 2020 11:35

Kapmaca de zakdoeken dief uit Turkije

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

De das of theedoek als eerste te pakken krijgen.

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie welpen

Het spel

  • Voor de wedstrijd moeten een scheidsrechter en een zakdoek worden gekozen.
  • Spelers moeten in twee groepen worden verdeeld
  • Tussen de twee groepen dient een minimum afstand van 2 meter en een maximum van 5 meter te zijn.

Tactiek van het zakdoekenspel

Het is verboden om de cirkel rond de zakdoek te betreden zonder gepakt te worden. Daarom kun je het spel winnen door je tegenstander in de cirkel te laten komen door je te verwarren terwijl je probeert de zakdoek van de zakdoek te vangen. Je moet snel rennen. Denk aan zetten die je tegenstander zullen verrassen en afleiden.

Hoe wordt het spel gespeeld?

Eerst wijst de scheidsrechter naar de geselecteerde speler met zakdoek en tekent een cirkel met een straal van 1,5 tot 2 meter om hem heen. De andere spelers staan ​​achter elkaar, rechts en links van de das. De das, die een belangrijk onderdeel van het spel is, neemt een zakdoek in zijn hand en tilt de zakdoek op en houdt hem voorzichtig vast en hangt hem naar beneden. De scheidsrechter fluit. Zodra ze het fluitsignaal horen, rennen de twee voorste spelers van elke groep om de das te vangen. Het doel is om de das te pakken en terug te keren naar zijn plaats voordat de tegenstander hem kan verslaan.

Als beide spelers tegelijkertijd de das naderen, observeren ze elkaar en proberen ze de das te pakken. In de tussentijd kunt je proberen de andere speler af te leiden. Als je de das pakt en teruggaat naar zijn plaats, kun je een punt verdienen voor je groep. Als je je tegenstander verrast voordat de das is gevangen en hem belt, kun je nog steeds een punt verdienen voor je groep. Als je door je tegenstander wordt getik nadat je de das hebt gegrepen, krijgt het andere team een ​​punt.

Nadat elk groepslid heeft deelgenomen, wint het team met de meeste punten het spel.

Benodigd materiaal

Das

Tips

Neem de ruimte voor dit spel.

Lees 909 keer Laatst aangepast op maandag, 28 september 2020 09:59
Log in om reacties te plaatsen