zondag, 20 september 2020 12:58

Jeu de shoe in Frankrijk

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Jeu de boules met schoenen

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie bevers

Sterre Stroom is in Frankrijk geweest en heeft daar jeu de boules gespeeld. Jeu de boules (spel met de ballen) is in Frankrijk een populair spel. Stuiter wil dit spel ook wel proberen, maar bij het clubhuis of op kamp heb je niet altijd de juiste ballen bij de hand. Maar je kunt het natuurlijk ook spelen met wat anders: namelijk met je eigen schoenen.

Thema introductie welpen

Oe zit bij de ruïne Emaarate. Hij verteld dat hij een keer langs de Franse kust is gezwommen en daar de Fransen jeu de boules hebben zien spelen. Jeu de boules (spel met de ballen) is in Frankrijk een populair spel. Maar bij het clubhuis of op kamp heb je niet altijd de juiste ballen bij de hand. Maar je kunt het natuurlijk ook spelen met wat anders. Namelijk met je eigen schoenen.

Het spel

Jeu de boules (spel met de ballen) is in Frankrijk een populair spel. Maar bij het clubhuis of op kamp heb je niet altijd de juiste ballen bij de hand. Maar je kunt het natuurlijk ook spelen met wat anders. Namelijk met je eigen schoenen.

Jeu de boules met schoenen kun je in principe op elk terrein en op elke ondergrond spelen maar binnen is het wel het fijnst of bij lekker weer op gras of tegels is het ook goed te doen (dan wel ook sokken uit). Een relatie vlak terrein is wel wenselijk

Jeu de schoen is te spelen in groepjes (nesten of ploegen) tegen elkaar. Men begint met een niet al te groot voorwerp (dat kan elk beschikbaar voorwerp zijn van dobbelsteen tot eikeltje tot babyschoen). Dit voorwerp wordt op de grond gegooid, ongeveer halverwege de beide teams. Vervolgens gaat elk lid van beide teams zijn eigen schoen uittrekken en probeert dit zo dicht mogelijk bij het kleine voorwerp te gooien. Als iedereen gegooid heeft dat word de tweede schoen gegooid.

De puntentelling

De schoen die het dichtst bij het kleine voorwerp ligt krijgt 5 punten, de volgende schoen 4, enzovoort. Welke ploeg heeft de meeste punten?

Benodigd materiaal

Een klein voorwerp

Veiligheid

Als je dit spel in het bos / hoger gras speelt moet je nadien controleren op splinters en teken

Lees 2430 keer Laatst aangepast op zondag, 20 september 2020 13:14
Log in om reacties te plaatsen