vrijdag, 18 september 2020 23:39

Vossenjacht met JOTA twist

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Een variatie op een vossenjacht om het echt uniek te maken en je groep uit te dagen.

Beschrijving van de activiteit

Net als bij een normale vossenjacht, lopen er binnen het van te voren afgesproken zoekgebied de zogenoemde “vossen”. Dit zijn stafleden die verkleed in een bepaald thema te vinden zijn.

De twist in deze activiteit zit hem in de manier van zoeken. Dit kan namelijk door middel van Walkie talkie. Op verschillende kanalen worden door de vossen hun locatie doorgegeven. De explorers zullen dus moeten wisselen tussen de kanalen en door het zoekgebied moeten lopen om binnen radio bereik van de vossen te komen.

Spreek van te voren een duidelijk gebied af en een eindtijdstip. Wie vind het snelst de meeste vossen?

Benodigd materiaal

  • Walkie talkies
  • Themakleding

Veiligheid

  • Maak van te voren het zoekgebied erg duidelijk en zorg ervoor dat je deze zo kiest dat er geen onveilige wegen of terreinen worden gepasseerd.
  • Zoals altijd blijf je als groepje bij elkaar zodat je niemand verliest.

Tips

  • Plan tijdens de uitleg van de activiteit een moment om nog even kijken hoe een walkie talkie ook alweer werkt (qua wisselen kanalen), en laat ze dit elkaar uitleggen indien nodig.
  • Doordat het zoeken met het elektronische hulpmiddel makkelijker wordt, kan je er voor kiezen het te doorzoeken gebied iets groter maken dan dat je anders zou doen.
  • Explorers en ouder kunnen heel goed zelf de vossen zijn.
  • Een variatie hierop is het gebruik van mobiele telefoons met internet. Door het delen van de locatie kan op de kaart worden gekeken waar de vossen zijn. Doordat het hierdoor heel makkelijk wordt de vossen te vinden, zal je op een andere manier een moeilijkheid moeten toevoegen. Een voorbeeld hiervan is het alleen mogen afkruisen van vossen in een bepaalde volgorde en er een puzzel van maken wie wie is op de kaart.

Aanvullende informatie

Lees 1281 keer Laatst aangepast op vrijdag, 15 juli 2022 09:02
Log in om reacties te plaatsen