woensdag, 26 augustus 2020 22:28

Laura's Letters

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Een Leuk, Onbaatzuchtig en Oog Opende Project. "De beste dingen komen in kleine verpakkingen."

Beschrijving van de activiteit

Bevers: Sterre en Steven stroom ontvangen een brief van Laura Muijrers. Nieuwsgierig bekijken ze de envelop. Ze herkennen het handschrift niet. Ze weten niet van wie de brief komt. Of zijn ze een ontmoeting in een ver land vergeten? Ze kijken hun adres boekje door. Hoe zal het met al die mensen gaan? vraagt Steven. Ik ben ook benieuwd zegt Sterre. Morgen gaan we ze allemaal een berichtje sturen. Maar nu eerst Laura Muijrers tussen de adressen zoeken. Wie is het? Is de brief wel voor hen bestemd? Je mag geen post van iemand anders open maken. Wat zou er in die brief staan? Laten we hem voorzichtig open maken. Want er kan een geheime boodschap inzitten. Of misschien heeft iemand de naam verkeerd geschreven en is het eigenlijk niet voor ons bedoeld. spannend.....

Welpen: Op een boomstak heeft Chill een gesprek met een postduif. De duif is verward en verdrietig. Hij moet een brief afleveren. Op de voorkant zit keurig een gestempelde postzegel .Op de achterkant staat alleen een naam. Hier kan de postduif niets mee. De brief kan niet afgeleverd of teruggestuurd worden. Tja zegt chill. Typisch gevalletje adres onbekent. Ik ga in de jungele vragen wie hier raad mee weten? (Vraag aan de welpen; wat te doen. Er is altijd wel iemand die roept openen.)

Inhoud van de brief: (evt. aanpassen naar leeftijdsgroep)

Mijn naam is Laura Muijrers, en ik ben 16 jaar oud. Eerste jaar junior die de Verenigde Wereld bijwoont College in Maastricht, Nederland. Ik ging ook naar de middelbare school in Weston, MA.

Ik begon mijn project "Laura's Letters" ongeveer twee maanden geleden met de bedoeling om een activiteit te creëren die kinderen en kwetsbare bevolkingsgroepen met elkaar in contact brengen. En dit tijdens de uitdaging van de pandemie omstandigheden. Ik heb twee versies van een "letter" schets dat kinderen kunnen kleuren en persoonlijke berichten te schrijven die worden doorgestuurd aan samenwerkende organisaties die zich ertoe verbonden om deze brieven te verspreiden naar mensen die zouden kunnen profiteren van een warm een troostende gedachte. Organisaties zoals het Toon Hermans Huis, Serveer de Stad Maastricht, Traject, Engelse Kinderopvang Maastricht en meer hebben hun dankbaarheid uitgesproken om deze tokens van troost te kunnen ontvangen, en ik ben dankbaar dat ik in staat was om deel te nemen aan het proces hiervan.

Ik heb me gerealiseerd dat dit project ook gezinnen in staat heeft gesteld om het gesprek met kinderen over hun uitdagingen tijdens het sociaal isolement te beginnen. Veel kinderen die hulp nodig hebben bij het verwerken van de ontberingen, maar niet weten hoe hun behoeften te uiten. Ik ben ook blij om te zien hoe de technologie heeft geholpen met brede verspreiding en contactloos geven. Ik stel je voor om een wereldwijd netwerk te creëren waar eenvoudige acties kunnen doorklinken naar vele. Zoals het gezegde luidt: "De beste dingen komen in kleine verpakkingen". En ik maak graag van deze brieven de "kleine verpakkingen" die de "beste dingen" zijn voor de gever en de ontvanger.

Lauras Letters1Lauras Letters2Lauras Letters3Lauras Letters4

Benodigd materiaal

  • Papier/ enveloppen
  • Handgeschreven brief van Laura in een envelop met gestempelde postzegel.
  • Pennen, stiften, kleurpotloden, enzovoorts
  • Mogelijkheid om foto's te maken
  • Internet
  • Voorbeeld kaarten geprint

Tips

Deze activiteit heeft betrekking op het duurzame ontwikkelingsdoel: Doel 3 Goede gezondheid en welzijn.

Lees 1636 keer Laatst aangepast op zondag, 06 februari 2022 15:02
Log in om reacties te plaatsen