maandag, 31 augustus 2015 02:00

Het Pietenspel

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Complete Pieten maken door middel van dobbelen.

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie bevers

Keet en Fleur Kleur zijn hun huis aan het versieren met allerlei Sinterklaasslingers en mooie kleurige ballonnen. Als alles af is het wachten totdat Sinterklaas komt, maar het wachten duurt lang dus bedenkt Keet een spel: het Pietenspel. Fleur kruipt gelijk achter de printer en maakt de Pieten hiervoor. Iedereen in Hotsjietonia speelt mee!

Thema introductie welpen

Alle jungledieren hebben zich verzameld op de Khaali Jagah-vlakte. Sinterklaas vaart op de Kanyerivier, maar voordat hij bij de Khaali Jagah-vlakte is speelt iedereen het Pietenspel.

Het spel bestaat uit plaatjes van Pieten in verschillende kleuren. Armen, benen en hoofd los knippen. Gooi met de dobbelstenen. Als je een 1 gooit mag je een lijf pakken. Dan op volgorde door tot je de Piet compleet hebt. Heb je weinig kinderen, dan kan je bij elke 1 een lijf laten pakken. Anders allemaal 1 compleet zien te krijgen. Gooi je dubbel 6, dan mag je een complete Piet van tafel pakken. Zijn ze op? Dan mag je een Piet stelen bij degene met de meeste complete Pieten.

Voorbereidingstijd

Pieten maken en uitprinten (eventueel lamineren) en in stukken knippen.

Benodigd materiaal

Lees 4908 keer Laatst aangepast op zondag, 01 november 2020 12:29
Log in om reacties te plaatsen