dinsdag, 26 mei 2020 22:32

Fleur Kleur thuis opkomst met 7 opdrachtjes

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Fleur Kleur is op de sterke verhalen toer met deze 7 opdrachtjes. Doe mee met het zingen en knutselen!

Beschrijving van de activiteit

Opdracht 1: Verhaal: Liedje zonder muziek

Vraag of iemand het verhaaltje van Stuiter en Fleur kleur voor je voorleest. Als je al goed kan lezen dan mag je natuurlijk ook het verhaaltje zelf lezen. 

Opdracht 2: Kleurplaat verven

Kleur de kleurplaat van fleur kleur. Ook leuk: kleur hem in met (vinger)verf!je vind de kleurplaat helemaal onderaan.

Opdracht 3: Liedje zonder woorden

In het verhaal zingt Rebbel een liedje zonder woorden. Kun jij een liedje neuriën? Neurie een liedje. Wie kan raden welk liedje het is? Ook leuk: zing en neurie het lied van de zeppelin!

Opdracht 4: Proefjes met ijs

Het mannetje bouwde een huisje op het ijs. Maar wat gebeurt er met het ijs als het gaat dooien? Precies: het ijs smelt! Professor Plof kent een proefje met ijs. Doe je mee?

Opdracht 5: De uitvinding

Fleur vertelt hoe het mannetje de woonboot heeft uitgevonden. Heb jij al eens iets uitgevonden? Maak van kosteloos materiaal je eigen uitvinding. Wat dacht je van een huis dat kan vliegen? Of een fiets die achteruit kan fietsen? Of een machine om je veters te strikken?

Opdracht 6: Is dat echt waar?

Stuiter vraagt zich af of het verhaal van Fleur echt waar is. Kun jij ook verhalen verzinnen? Dit spel speel je met zijn tweeën. Ga tegenover elkaar zitten. Om de beurt vertelt iemand een verhaal. Je mag zelf kiezen of het echt waar is of verzonnen. De ander moet raden of het echt waar is of niet.

Opdracht 7: Rebus

Fleur heeft een rebus gemaakt. Een rebus is een soort puzzel waar met plaatjes en letters een zin wordt gemaakt.soms moet je een letter van het woord weg laten. Soms moet je er juist aan plakken en soms moet je een letter veranderen. Let goed op of er een minnetje of een plusje bij staat. Best wel moeilijk dus en misschien heb je een beetje hulp nodig. Ga het maar proberen!

Benodigd materiaal

  • De uitleg met het verhaal, de tekening en de schatkaart
  • Zie de benodigdheden bij de verschillende opdrachten.

Tips

Beetje hulp af en toe is wenselijk.

Lees 2204 keer Laatst aangepast op dinsdag, 26 mei 2020 22:47
Log in om reacties te plaatsen