Print deze pagina
zondag, 29 november 2020 15:33

Postenspel zonder posthouders

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

In deze digitale tijd zijn we steeds op zoek naar nieuwe uitdagende route technieken, deze tool kan je inzetten als online route of spel techniek Alle varianten gaan er echter wel vanuit dat je zelf bepaald hoe je op de bewuste locaties komt, de tool geeft alleen aan waar je moet zijn.

Hierdoor kan je zonder dat er posthouders aanwezig zijn op locatie, scouts naar verschillende locaties sturen en laten aantonen dat ze er daadwerkelijk zijn.

Beschrijving van de activiteit

Middels waypoints of radiussen op de kaart geef je aan waar de scouts naar toe moeten. Eenmaal op locatie veranderd de radius van kleur en kan je aantonen dat je fysiek op de locatie bent en er evt. een opdracht uitvoeren.

Op de site https://www.pointrush.nl maak je gratis een account aan en creëer je een persoonlijke track met unieke link. Per waypoint geef je aan tussen welke tijden ze zichtbaar moeten zijn. Met deze ‘uitgestelde livegang’ verklap je bijvoorbeeld de eind locatie van je route nog niet. Deze site vereist een eigen mobiel en wat data, daarmee met name geschikt voor Explorers.

Het opzetten van de route gebeurd vooraf via een browser op de pc of laptop. In de 'back-end' heb je de mogelijkheid om:

  • de grootte van het waypoint aanpassen
  • waypoints pas later in de hike te tonen
  • een timer mee te laten lopen hoe lang het waypoint nog beschikbaar is.

Benodigd materiaal

  • Mobiel
  • Data abonnementje
  • Pointrush account (gratis)
  • PC / Laptop (voor het uitzetten)
Lees 3409 keer Laatst aangepast op maandag, 17 mei 2021 20:02

Gerelateerde items (op tag)

Log in om reacties te plaatsen