woensdag, 29 april 2020 11:15

Zie Dahinda groot worden: maak een kikkerdril bak (Waterspel)

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Tussen april en juni is het een toptijd voor amfibieën! De slootjes zitten nu bomvol kikkerdril. Vooral de bruine kikkers planten zich super snel voort.

Beschrijving van de activiteit

Tussen april en juni is het een toptijd voor amfibieën! De slootjes zitten nu bomvol kikkerdril. Vooral de bruine kikkers planten zich super snel voort. Hoe groter het vrouwtje, hoe meer eitjes ze legt. In één eiklomp kunnen wel 600 tot 4000 eieren zitten. Het is hartstikke leuk voor kinderen om kikkerdril te zien opgroeien tot kikkertjes. Dit kun je goed doen in een aquarium, maar helaas gaat het vaak mis. Met de tips uit het filmpje wordt het een succes.

Hoe maak je de kikkerdrilbak?

Verzamel een klein klompje kikkerdril. 5 tot 10 kikkervisjes per liter water is genoeg. Zorg ervoor dat je water en een paar waterplanten meeneemt van de plek waar ze vandaan komen. Maak een kikkerdrilbak met kiezels, grote stenen en vul het met het water dat je hebt meegenomen.

Hoe verzorg je de kikkervisjes?

Kikkervisjes poepen veel. Door met een tuinslang af en toe vies water uit de bak te halen en er vers water aan toe te voegen, houd je het water gezond.
Voer ze bij met een schijfje met biologische tomaat of komkommer.

Zijn de kikkervisjes groot geworden?

Breng de kleine kikkertjes terug naar hun oorspronkelijke plek. Wees voorzichtig door ze in een bak zonder water te vervoeren, zodat ze niet verdrinken.

Benodigd materiaal

  • Klein klompje kikkerdril
  • Waterplanten
  • Grind/kiezels
  • Stenen of hout
  • Een (aquarium)bak
  • Schoon water
  • Tuinslang

Veiligheid

Tips

Lees 1536 keer Laatst aangepast op woensdag, 20 oktober 2021 23:53
Log in om reacties te plaatsen