maandag, 31 augustus 2015 02:00

Het verfpad

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Deze activiteit stimuleert o.a. expressie en creativiteit. Deze activiteit is te gebuiken voor de Keet Kleur badge.

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie bevers

Keet Kleur houdt van veranderen. Vandaag vindt ze haar muren zo saai. Het is tijd voor verandering. Maar hoe maak je nou snel een mooi kunstwerk? Kunnen de bevers Keet helpen?

Het spel

Maak samen met de bevers een uniek kunstwerk. Rol een aantal rollen behang uit op de grond. Leg ze zodanig in elkaars verlengde dat ze elkaar net overlappen en er een lang pad ontstaat. Zet daarnaast enkele platte verfbakken met een laagje vingerverf. Elke bever trekt z’n schoenen en sokken uit. Eén voor één dopen de bevers voorzichtig beide voeten in een kleur verf naar eigen keuze en lopen ze over het behang. Aan het eind van het pad staat een leidinggevende klaar met een bak met schoon water en een handdoek. Je kunt kiezen of je elke bever één keer over het behang laat lopen of heen en weer, met één enkele kleur of met elke voet een andere kleur. Ook kunnen bevers op handen en voeten over het behang lopen. Na afloop hang je het kunstwerk natuurlijk op in het beverlokaal.

Benodigd materiaal

  • Rollen behang.
  • Vingerverf.
  • Schoon water.
  • Handdoeken.

Tips

  • Welpen gaan met Mor een mooi kunstwerk maken.
  • Laat de bevers na afloop een hand- of voetafdruk zetten op een groot wit vel karton. Alle bevers zetten hun naam in de eigen afdruk, eventueel met hulp van de leiding die zelf ook meedoet. Zo ontstaat een bijzonder ‘groepsportret’.
  • Hang de kunstwerken op tijdens een open dag of bij een promotiestand op de braderie. Zo kunnen andere mensen zien welke fantastische kunstwerken bevers maken. Ook kun je dan langskomende kinderen uitnodigen zelf ook een kunstwerk met vingerverf te maken.
  • Wil je handen en voeten niet vies maken? Verdun de verf dan met water en laat de bevers om beurten een spons in de verf dopen om daarmee te verven.
Lees 5803 keer Laatst aangepast op zondag, 13 juni 2021 13:56
Log in om reacties te plaatsen