Knuffel EHBO

De bevers leren eenvoudige EHBO.

De bevers leren vandaag van Professor Plof eenvoudige EHBO en om dat goed te oefenen kunnen ze voor deze opkomst hun pop of knuffel meenemen.

Professor Plof of een van de leiding vertelt als inleiding iets over wat hem of haar deze week is overkomen of wat ze heeft gezien; zelf gevallen of haar buurmeisje of buurjongen/Stuiter viel tijdens het buitenspelen. De bevers zijn zeker ook wel een keer gevallen en wat gebeurde er toen? Kregen ze een pleister of verband? Zo kunnen wonden door vallen, snijden en verbranding besproken worden. Maar ook eventueel kneuzingen en botbreuken.

De bevers gaan hierna hun knuffel of pop verbinden. Wat is er met de pop of knuffel gebeurd en wat gaan ze eraan doen? Als ze dat willen, kunnen ze ook elkaar of de leiding verbinden.

10 minuten voor klaarzetten materiaal en voorbeelden maken

• Knuffels
  • Pleisters
  • (oud) verband
  • Mitella (scoutingdas, grote theedoek o.i.d. kan ook)

• Vertel geen enge verhalen en wees attent voor kinderen die vervelende ervaringen of angst hebben.
  • Spelletjes bij EHBO: Dit programma is goed te combineren met diverse spelletjes zoals zitvoetbal, ongelukstikkertje, pleisterestafette, enzovoort.
  • Voor meer EHBO ideeën bij Bevers: kijk ook op EHBO spelen
  • Er zijn ook pleisters met leuke plaatjes erop.

• Zorg bij (echte) wonden altijd voor een schone omgeving.
  • Messen en scharen zijn gevaarlijk voor kinderen.
Lees 4035 keer Laatst aangepast op zaterdag, 23 maart 2019 21:27

Veilig & Gezond