EHBO dominospel

Om hulp te kunnen bieden heb je op sommige momenten bepaalde vaardigheden nodig. Op het vlak van EHBO is dit erg duidelijk. Met dit spel willen we suggesties bieden om spelenderwijs met EHBO bezig te zijn. We denken bij EHBO aan kleine ongelukjes waarmee een welp raad moet weten.

Domino is een spel dat met speciale dominostenen wordt gespeeld. De stenen zijn langwerpig van vorm en is het vlak in 2 helften verdeeld. In de standaarddomino – uitvoering hebben de helften nul tot zes ogen. Bij de E.H.B.O domino heeft de ene helft een vraag en de andere helft een antwoord. De enigste twee uitzonderingsstenen zijn de start en de finish steen. Bij de start steen staat op de rechter helft start en de linker helft de eerste vraag. De tweede steen heeft het antwoord op de eerste vraag op de linker helft en de tweede vraag op de rechterhelft staan. Zo zoeken de jeugdleden op elke vraag het juiste antwoord, totdat de laatste vraag is gesteld. Als het goed is kloppen alle vragen en hen je nog 1 dominosteen over: de dominosteen met het laatste antwoord op de rechter kant en finish op de linker kand.

Voor scouts kun je een extra uitldaging plaatsen door ze zelf een ehbo dominospel te laten maken.

Voor het maken van de dominospelen 30 tot 60 minuten.

EHBO Dominospelen zoals:

• Dit spel kan in twee delen gespeeld worden; de ene week maken de welpen/scouts het dominospel en de andere week spelen zij het met hun nest / ploeg.
  • Als je als leiding de domino spelen maakt, worden de vragen uitdagender en gelamineerd zijn ze nog jaren te gebruiken.
  • Samen met andere EHBO spelen kun je een soort hoekenspel maken. In elke hoek een ander EHBO spel.
Lees 9398 keer Laatst aangepast op zondag, 28 oktober 2018 21:02

Veilig & Gezond