maandag, 31 augustus 2015 02:00

Blindemannetje

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Leer samenwerken en vertrouwen opbouwen door te ervaren hoe het is om "blind" te zijn.

Beschrijving van de activiteit

Variant 1
Voor dit estafettespel stellen 2 teams zich elk in een rij op achter de startlijn. Aan de overkant van het speelveld staat van elk team ook een speler. De eerste speler van elk team is geblinddoekt met een das. Na het startsein loopt hij zo vlug mogelijk naar de overkant. Hij kan worden geholpen door het roepen van zijn teamspeler aan de overkant. Vanuit de overkant gaat de geblinddoekte speler ook weer terug en wisselt dan van blinddoek met de volgende speler. Welk team is de snelste?

Variant 2
Voor tijdens een opkomst waarbij er gewerkt wordt aan teambuilding, kun je de geblinddoekte ook een parcours laten lopen langs diverse hindernissen de teamgenoten moeten hierbij aanwijzingen geven hoe er gelopen moet worden. Let hierbij extra op de veiligheid.

Variant 3
Iedereen gaat in tweetallen bij elkaar staan. De twee spelers spreken samen een bepaald geluidssignaal af. De één doet zijn ogen dicht / wordt geblinddoekt. De ander gaat op een afstand staan en maakt het afgesproken geluid. Degene met zijn ogen dicht moet nu de ander vinden. Hij wordt dus blind door de ruimte geleid, waarbij de ander ervoor moet zorgen dat hij nergens tegenaan botst.

Voorbereidingstijd

Dassen omdoen.

Benodigd materiaal

  • Per team een das.

Tips

  • Let op struikelgevaar.
Lees 5271 keer Laatst aangepast op zaterdag, 05 december 2020 10:52
Meer in deze categorie: « Namentikkertje Stille dieven »
Log in om reacties te plaatsen