Buidelspel

Zo snel mogelijk alle babykangaroes naar de overkant brengen. Dit spel past goed bij de Sterre Stroom badge.

Inleiding

Sterre Stroom is net terug van een land hier heel vervandaan: Australië. In dit land leven andere dieren als in Nederland. Zo heb je de koala en de kangoeroe. Beide dieren hebben iets heel speciaals: een buidel. In die buidel dragen ze hun jongen zodat zij lekker warm kunnen slapen terwijl hun moeder aan het eten is. Vandaag gaan de bevers net doen alsof ze een kangoeroe zijn.

Spelregels

Zet in het speelveld twee lijnen uit en verdeel de kolonie bevers in twee groepen. Elke groep moet proberen een aantal babykangaroes naar de overkant te brengen. Een bever stopt een babykangoeroe in zijn/haar buidel en springt vervolgens met de handen op de rug naar de overkant. Als de babykangoeroe uit de buidel valt, moet deze eerst weer terug in de buidel gestopt worden voordat ze verder mogen springen. Welk groepje heeft als eerste al zijn babykangoeroes aan de overkant?

Veld uitzetten, materialen verzamelen, eventueel filpjes van koala's en kangoeroes opzoeken.

• 2x Heuptasjes
  • Babykangoeroes (knuffels); minimaal voor elke bever 1
  • 2x lijnen voor het speelveld

• Als buidel kun je een heuptasje gebruiken of een open geritste rugzak die je achterste voren omhangt.
  • Bij gebrek aan babykangoeroes kun je altijd een aantal andere knuffels nemen.
Lees 2466 keer Laatst aangepast op woensdag, 07 november 2018 00:50

Internationaal