Levende knoop

Rijk elkaar letterlijk de hand en ontknoop elkaar voor groepsvorming. Deze activiteit kan gedaan worden voor de Stanley Stekker Badge.

Variant 1: Gezamelijk

Iedereen staat in een cirkel, steekt de rechterhand uit en grijpt willekeurig een hand vast (niet die van de buurman). Hetzelfde gebeurt nu met de linkerhand. Nu begint de samenwerkingsopdracht pas: we proberen samen een cirkel te vormen, hand in hand. We laten elkaar niet los natuurlijk!

Variant 2: Met een leider

Een persoon wacht op de gang. De rest van de groep staat in een cirkel, steekt de rechterhand uit en grijpt willekeurig een hand vast (niet die van de buurman). Hetzelfde gebeurt nu met de linkerhand. Nu begint de samenwerkingsopdracht pas: de persoon die op de gang stond te wachten wordt er nu bij gehaald. Hij gaat proberen de knoop te ontknopen. Niemand laat natuurlijk los!

Geen benodigdheden voor dit spel nodig.

Het is mogelijk dat het resultaat meerdere cirkels bevat. Dit is normaal.

Lees 3805 keer Laatst aangepast op woensdag, 07 november 2018 21:39

Sport & SpelUitdagende Scoutingtechnieken