maandag, 31 augustus 2015 02:00

A-frame lopen

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Leren pionieren en samenwerking bevorderen.

Beschrijving van de activiteit

Iedere groep maakt een zogenaamd A-frame. Maak met een vorksjorring de twee lange palen aan elkaar vast. Leg daarna de twee palen uit elkaar in een omgekeerde V-vorm. Maak met twee kruissjorringen de korte balk als dwarsbalk vast, ongeveer 50 cm vanaf de onderkant, zodat je een A-vorm krijgt. Maak de overige vier touwen met een mastworp of constrictor vast aan de top van de A.

De A wordt rechtop gezet, een lid gaat op de dwarsbalk staan, vier anderen houden met de touwen de constructie overeind. Door aan de touwen te trekken, of deze juist los te laten kunnen deze vier lopen met het frame. Bijvoorbeeld: Als je aan de linkertouwen trekt gaat de rechterpoot omhoog, waardoor deze een stap kan zetten. Enzovoorts. Hiermee kan je een parcours afleggen.

Voorbereidingstijd

10 minuten: Materiaal klaarleggen.

Benodigd materiaal

Per ploeg:

  • 2 pionierpalen à 3m. 
  • 1 pionierpaal à 2m. 
  • 7 touwen.

Tips

  • In het begin zal het lopen best lastig gaan, maar oefening baart kunst. Na een kwartiertje zul je zien dat het al beter gaat, daarom is wat oefentijd best nuttig voor je aan het parcours begint.  

Veiligheid

  • Het frame kan natuurlijk omvallen. Dit gebeurt echter niet zo snel als alle vier hun touw goed vasthouden.
  • Iemand kan het (qua kracht) niet redden om het frame overeind te houden. Als dit zo is, spring dan bij (of laat een ander lid bijspringen) waar nodig.
Lees 11862 keer Laatst aangepast op vrijdag, 30 oktober 2020 10:53
Log in om reacties te plaatsen