maandag, 31 augustus 2015 02:00

Insectenmemory

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Leer de insecten kennen. Deze activiteit is te gebruiken voor de Bas Bos Badge

Beschrijving van de activiteit

Themaintroductie voor bevers

In het dorp Hotsjietonia kom je natuurlijk niet alleen Sterre, Stuiter, Rozemarijn of één van de andere bewoners tegen. Ook allerlei dieren lopen rond in Hotjsietonia. Als Bas Bos kleine dieren met een vergrootglas bekijkt, dan zien ze er heel anders uit toch?

Het spel

Maak een memoryspel van dieren die bijvoorbeeld stippen hebben. Waar op het ene kaartje het dier bijna volledig staat en op het andere kaartje een deel van het dier waarop de stippen goed zichtbaar zijn. Dus van een vlinder heb je één kaartje met de hele vlinder er op en de andere is dan alleen met een uitvergroting van de vleugel waarop de stippen staan. Als alle kaartjes gemaakt zijn, draai ze om en laat één voor één de bevers steeds 2 kaartjes omdraaien waarbij ze natuurlijk moeten proberen de twee kaartjes te draaien die bij elkaar horen.

Voorbereidingstijd

De voorbereidingen heb je natuurlijk al van te voren (thuis) gedaan en het klaarleggen van het spel is in een minuutje gepiept.

Benodigd materiaal

  • Insecten memoryspel of een andere memory.

Tips

  • Geef uitleg over de verschillende dieren op de plaatjes. Bijvoorbeeld hoe lang ze leven. Wat ze graag eten en andere bijzondere kenmerken.
  • Gebruik plaatsen van insekten die je in en om het clubhuis kunt vinden en ga na het memoryspel met een vergrootglas op zoek naar kleine kriebelbeestjes.
  • Laat de bevers zelf ook vertellen over insecten die ze kennen. Welke vinden ze leuk en welke juist heel spannend?
  • Deze activiteit heeft betrekking op het duurzame ontwikkelingsdoel: doel 15, herstel ecosystemen en behoud biodiversiteit.

Aanvullende informatie

Lees 5334 keer Laatst aangepast op zondag, 02 oktober 2022 13:58
Meer in deze categorie: « Facebook live Levend Mastermind »
Log in om reacties te plaatsen