Insectenmemory

Leer de insecten kennen. Deze activiteit is te gebruiken voor de Bas Bos Badge

In het dorp Hotsjietonia kom je natuurlijk niet alleen Sterre, Stuiter, Rozemarijn of één van de andere bewoners tegen. Ook allerlei dieren lopen rond in Hotjsietonia. Als Bas Bos kleine dieren met een vergrootglas bekijkt, dan zien ze er heel anders uit toch?

Maak een memoryspel van dieren die bijvoorbeeld stippen hebben. Waar op het ene kaartje het dier bijna volledig staat en op het andere kaartje een deel van het dier waarop de stippen goed zichtbaar zijn. Dus van een vlinder heb je één kaartje met de hele vlinder er op en de andere is dan alleen met een uitvergroting van de vleugel waarop de stippen staan. Als alle kaartjes gemaakt zijn, draai ze om en laat één voor één de bevers steeds 2 kaartjes omdraaien waarbij ze natuurlijk moeten proberen de twee kaartjes te draaien die bij elkaar horen.

De voorbereidingen heb je natuurlijk al van te voren (thuis) gedaan en het klaarleggen van het spel is in een minuutje gepiept.

• Insecten memoryspel of een andere memorie

• Geef uitleg over de verschillende dieren op de plaatjes. Bijvoorbeeld hoe lang ze leven. Wat ze graag eten en andere bijzondere kenmerken.
  • Laat de bevers zelf ook vertellen over insecten die ze kennen. Welke vinden ze leuk en welke juist heel spannend.
Lees 2041 keer Laatst aangepast op vrijdag, 22 maart 2019 18:04

Buitenleven