Deurbelspel

Bevers/Welpen laten kennismaken met het spelen van emoties. Deze activiteit kan gebruikt worden bij de bevers voor de Fleur Kleur badge.

Laat aan de hand van emoticons of smileys een aantal voorbeelden van emoties zien. Vraag bevers hoe ze zelf kijken bij die emotie. Dan gaat iedereen in een kring staan. Een kind gaat in het midden staan.  Dit kind " belt"  bij een ander kind aan om te vragen of hij of zij wil komen buitenspelen. Het wordt alleen niet zomaar gevraagd, maar met een emotie. Bijv. blij, verdrietig of boos. Het kind dat open doet antwoordt met dezelfde emotie dat hij/zij wel wil komen spelen en dat de ander wel binnen mag komen. De kinderen wisselen dan van plek. Het kind dat nu in de kring staat belt met een andere emotie aan bij een nieuw kind. Het herhaalt zich tot iedereen is geweest.

30 min voor het uitprinten of tekenen van de emoticons/smileys

Plaatjes van emoticons of smileys

Geef bevers een beetje de ruimte om te vertellen of ze zelf de emotie herkennen ed.

Lees 2650 keer Laatst aangepast op vrijdag, 22 maart 2019 17:37

ExpressieIdentiteit