maandag, 31 augustus 2015 02:00

Deurbelspel

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Bevers/welpen laten kennismaken met het spelen van emoties. Deze activiteit kan gebruikt worden bij de bevers voor de Fleur Kleur badge.

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie voor bevers: Stuiter en Noa komen de tuin van Bas Bos en Rebbel in. Hond rent hen kwispelend met zijn staart tegemoet. 'Hond is heel blij jullie te zien', zegt Rebbel. 'Als honden blij zijn kwispelen ze met hun staart. Zij kunnen niet blij kijken zoals wij'. Noa weet een spel over hoe mensen kijken als ze bijvoorbeeld boos, blij of verdrietig zijn.

Thema introductie voor welpen: Baloe leert Mowgli hoe dieren doen als ze blij, boos of verdrietig zijn. Hij weet ook hoe mensen kijken als ze bijvoorbeeld boos of blij zijn.

Laat aan de hand van emoticons of smileys een aantal voorbeelden van emoties zien. Vraag bevers hoe ze zelf kijken bij die emotie. Dan gaat iedereen in een kring staan. Een kind gaat in het midden staan. Dit kind 'belt' bij een ander kind aan om te vragen of hij of zij wil komen buitenspelen. Het wordt alleen niet zomaar gevraagd, maar met een emotie. Bijvoorbeeld blij, verdrietig of boos. Het kind dat open doet, antwoordt met dezelfde emotie dat hij/zij wel wil komen spelen en dat de ander wel binnen mag komen. De kinderen wisselen dan van plek. Het kind dat nu in de kring staat belt met een andere emotie aan bij een nieuw kind. Het herhaalt zich tot iedereen is geweest.

Voorbereidingstijd

30 minuten voor het uitprinten of tekenen van de emoticons/smileys.

Benodigd materiaal

  • Plaatjes van emoticons of smileys.

Tips

  • Geef bevers een beetje de ruimte om te vertellen of ze zelf de emotie herkennen ed.
Lees 6802 keer Laatst aangepast op zondag, 30 mei 2021 20:39
Meer in deze categorie: « Scoutingstrip Rivier oversteken »
Log in om reacties te plaatsen