maandag, 15 februari 2016 09:05

De Chinese boodschap

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Om de 12 jaar, tijdens de zonnewende, zijn in het bos Chinese tekens te zien. Tijdens die gelegenheid komen ook de opperpriesters samen in het bos voor hun rituele feesten.

Beschrijving van de activiteit

De tekens zijn slechts 2400 seconden (= 40 min) zichtbaar. Als de zon er niet meer op schijnt verdwijnen ze weer voor 12 jaar. Alle tekens vormen samen een boodschap die, eenmaal volledig uitgesproken, ervoor zorgt dat de hemel niet naar beneden valt. Jij gaat het bos in, op zoek naar een drietal A4tjes in de juiste kleur met daarop tekens. Als je zo’n A4tje hebt gevonden, moet je onthouden wat erop staat (bv. drie streepjes en een zonnetje). Daarna ga je op zoek naar een opperpriester. Je mag de opperpriester slechts één vraag stellen. De opperpriester moet het woord dat bij dit teken hoort, uitbeelden. Hij draait eerst een zandloper om en als deze helemaal doorgelopen is, stopt hij met uitbeelden. De opperpriester antwoordt met een opgestoken duim als het juiste woord geraden is. Tijdens het hele spel mag er niets opgeschreven worden! Onthou jouw drie woorden goed!

Vooraf alle horloges inleveren of afdoen. De spelers worden verdeeld in meerdere teams. Alle deelnemers worden geblinddoekt aan een boom vastgemaakt met een wekker achter zich. Er wordt vanaf nu niets meer gezegd. Op de achtergrond speelt er griezelmuziek. Elke deelnemer heeft een wekker achter zich staan. De wekkers staan ingesteld op verschillende momenten. Wanneer de wekker van een deelnemer afloopt, wordt de persoon losgemaakt door 1 van de begeleiding. De blinddoek wordt afgedaan en de speler ontvangt instructies op papier. Deze mogen niet hardop verteld worden. Dat gebeurt iedere keer bij elke speler. Na de instructies gelezen te hebben gaat de speler het bos in op zoek naar de 3 A4tjes in zijn kleur.  Hij probeert bij de opperpriesters de betekenis te achterhalen en dat te onthouden. Als alle spelers van een ploeg geweest zijn kun je van de gevonden woorden een zin maken. Met deze zin ga je naar de opperpriester. Is de zin correct, dan blaast hij het spel af. Welk team wint?

Benodigd materiaal

  • Blinddoeken
  • Wekker
  • Griezelmuziek
  • A4-tjes in bepaalde kleur
  • Versleutelblad symbolen
  • Opperpriester
  • Priesters
  • Zandloper
Lees 3702 keer Laatst aangepast op zondag, 04 oktober 2020 13:57
Log in om reacties te plaatsen