maandag, 31 augustus 2015 02:00

Stand in de mand

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Renspelletje dat reactievermogen beinvloed. In de Noa-variant is het ook een spelletje waarbij bevers leren goed naar elkaar te kijken! Hoe ziet iedereen er uit? Deze activiteit kan (variatie) gebruikt worden als activiteit bij de Noa badge voor bevers.

Beschrijving van de activiteit

Een bever heeft de bal en de anderen staan er om heen. De bever gooit de bal recht omhoog en roept: 'Stand in de mand en de bal is voor Rosa'. ledereen loopt hard weg, behalve Rosa, die moet de bal pakken. Als ze hem heeft, roept ze: 'Stand in de mand.' Dan mag niemand meer van zijn plaats en moet Rosa proberen met de bal een van de anderen te raken. De spelers mogen wel bukken om de bal te ontwijken, maar niet van hun plaats komen. Wordt een speler geraakt, dan is die af en mag Rosa de bal omhoog gooien en een andere speler kiezen. Wordt een speler niet geraakt, dan wordt deze de nieuwe balwerper.

Variatie

Noa wil graag dat de bevers eens goed naar elkaar gaan kijken. Iedereen heeft een mooie naam gekregen, maar die gaan we niet gebruiken. Het is de bedoeling dat de bevers na 'stand in de mand'  iets noemen aan het uiterlijk van een bever. Bijvoorbeeld: "Stand in de mand en de bal is voor.... de bever met de groene laarzen". Hierna volgen dezelfde spelregels als bij het gewone stand in de mand spel.

Keet Kleur vindt allerlei kleuren leuk. Ze heeft er een balspel mee bedacht. De bevers staan in een kring of een rij, afhankelijk van het aantal kinderen. Keet gooit de bal naar een bever en noemt een kleur. De bever vangt de bal of probeert de bal te vangen. Af en toe roept Keet een rare kleur (die niet bestaat) bijvoorbeeld roranje of groes. Dan mag je de bal niet vangen.

 

Benodigd materiaal

  • Bal

Tips

  • Je kan de bevers levens geven. Als ze bijvoorbeeld drie keer geraakt zijn, zijn ze af.
  • Je kan de bevers die de bal vast hebben stappen geven, als het te moeilijk is om een bever te raken met de bal. Na het vangen mag de bever dan bijv. eerst drie stappen zetten voordat hij/zij de bal gooit.

Aanvullende informatie

Lees 9022 keer Laatst aangepast op dinsdag, 17 mei 2022 21:47
Log in om reacties te plaatsen