Rupsentikkertje

Lekker in beweging zijn. Door rupsentikkertje leren de bevers ook nog iets over het groeiproces van rups tot vlinder. Deze activiteit kan gebruikt worden als onderdeel van de Bas Bos badge.

Rups

Alle bevers, op een na, zijn blaadjes. De tikker is de rups en gaat op zoek naar blaadjes om groot te worden. Zodra de rups een blaadje heeft getikt 'eet hij deze op'. De rups wordt dan groter! De bever pakt met de handen de schouders van de tikker vast en samen zijn zij de nieuwe tikker. Bij het tikken van een volgende bever sluit deze weer bij de tikkers aan. De rups, groeit en groeit en groeit. Totdat alle bevers 'opgegeten' zijn.

Vlinder

Alle bevers gaan gehurkt op de grond zitten als een cocon. Als de leiding roept "Het is lente" vliegt de rups uit. De bevers fladderen als vlinders. Er kan een nieuwe rups worden uitgekozen om het spelletje nog een keer te spelen.

• Veilig speelterrein

• Als het moeilijk word om als een sliert te tikken kan je misschien aanhouden dat bij vier bevers er een bever als nieuwe rups door het leven gaat en er dus twee losse tikkers zijn.
  • Als het te moeilijk word kan je er ook voor kiezen het veld steeds kleiner te maken.
  • Als het te moeilijk word kan je er voor kiezen om kinderen die getikt zijn, 'af'  te laten zijn en niet te laten aansluite bij de rupstikker.
  • Om het moeilijker te maken kan je twee rupsen in het spel laten tikken.
Lees 2146 keer Laatst aangepast op zaterdag, 23 maart 2019 21:41

Buitenleven