donderdag, 19 maart 2020 13:46

Bevers doeboek Rebbel Badge

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

De kinderen kunnen deze thuisopdracht doen, sommige zelfstandig, anderen met ouders. Uiteindelijk krijgen ze hier de Rebbel badge voor.

Beschrijving van de activiteit

Wie is rebbel?

De favoriete activiteitengebieden van Rebbel zijn Samenleving en Buitenleven. Rebbel weet alles van de mensen om haar heen. Ze komt veel buiten, kent de dieren en haar eigen omgeving heel goed. Voor alle vragen over Hotsjietonia kun je bij haar terecht. Ze neemt de bevers mee naar haar leefwereld, ziet die er hetzelfde uit als die van de bevers?

Hoe werkt dat?

Wij hebben een lijst met opdrachten gemaakt die de bevers thuis kunnen uitvoeren met huis, tuin en keuken middelen & daarna stuur je het bewijs naar ons op door foto’s en filmpjes te maken. Wees vooral creatief en heb veel plezier! Het is niet verplicht om ze allemaal te doen, als iets niet lukt of omdat jouw zoon of dochter de opdracht echt niet leuk vind. Sommige dingen kunnen ze misschien al zelf, voor anderen hebben ze misschien wat hulp nodig.

Thema introductie

Alle bewoners van Hotsjietonia zijn in rep en roer! Er is een virus uitgebroken en de dorpsbewoners moeten daardoor binnen blijven. Net als de bevers, die nu thuis moeten blijven van school. Het virus heet het coronavirus en is heel besmettelijk. Besmettelijk betekent dat als je dicht in de buurt van iemand bent die ziek is, je ook ziek kan worden. Sterre Stroom zegt: ‘Dat virus komt uit een ver land, aan de andere kant van de wereld. Maar omdat het zo besmettelijk is, is het via andere landen ook bij ons gekomen! Eigenlijk heeft het virus een wereldreis gemaakt!

‘Dat is ongezellig, dan komt er niemand meer thee drinken’, zegt Keet. Rozemarijn had zelfs al een appeltaart gebakken… ‘Wat is dit saai he!. Gelukkig weten Keet en Rozemarijn dat het heel belangrijk is om binnen te blijven, omdat misschien wel andere buurtbewoners ziek kunnen worden en dat zou wel heel vervelend zijn. Van dit virus ga je namelijk hoesten en krijg je hoge koorts.

Gelukkig kan Professor Plof helpen met dit probleem! Hij is samen met professors van de hele wereld op zoek naar een medicijn, zodat niemand meer ziek wordt. Al drie weken is hij in zijn laboratorium aan het onderzoeken welk medicijn het beste werkt. Hij mixt allerlei poedertjes en drankjes en hij heeft een pannetje op het vuur zijn. Maar helaas duurt het nog wel even voor dat zijn medicijn klaar is…
Er klinkt ineens een grote knal en iedereen uit Hotsjietonia haast zich naar het dorpsplein. Waar komt die knal vandaan? Toch niet weer bij Plof hé? Maar jawel, Professor Plof komt naar buiten. ‘Het is zo moeilijk om een goed medicijn te vinden! En nou is ook nog eens mijn laboratorium ontploft.’ Zucht plof. Nu moet hij weer opnieuw beginnen… Hij spreekt naar alle dorpsbewoners aan die vanuit hun huizen aan het toekijken zijn. ‘Als jullie in de tussentijd goed je handen wassen en uit de buurt blijven van andere kinderen (dus geen knuffels en handen schudden), dan heb ik iets meer tijd om mijn medicijn te maken. Rebbel heeft wel een handige oplossing hiervoor. Laten we elkaar een box geven met onze voeten!

Rebbel denkt diep na… en ineens zegt ze, maar dan kunnen we ook niet naar de scouting! Dat is stom! Ze gaat naar huis en denkt diep na over opdrachten die de bewoners thuis kunnen gaan doen, zodat ze scouting thuis kunnen doen!

Lieve bever!

Ik vind het super jammer dat jij nu niet meer naar scouting toe kan komen. Dus ik heb een oplossing bedacht dat de scouting naar jou toe komt! Hieronder staan super leuke opdrachten die je thuis kunt uitvoeren. Sommige kun je misschien zelf al doen en voor sommige heb je je ouders of een oudere broer of zus nodig. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat! Wil jij ze naar mij opsturen? Zodat ik ze kan zien? De volgende keer als jij dan weer naar scouting toekomt heeft de leiding een leuke verassing voor je als cadeautje!

Veel plezier!
Rebbel

Opdracht 1

Ik ben heel benieuwd of jouw leven er net zo uit ziet als dat van mij! Zou jij voor mij een filmpje willen maken van een paar minuten waarin jij laat zien wie jouw ouders zijn en of je nog broers of zussen hebt? Stel ze maar aan mij voor! Wat kun je allemaal over ze vertellen? Zijn ze bijvoorbeeld ergens heel goed in?

Opdracht 2

Ik wil heel graag weten hoe jouw kamer er uitziet. Kun jij voor mij een tekening maken? Je mag ook plaatjes uit tijdschriften knippen en die op een blaadje plakken. Het mag met potloden, krijt, wasco, stiften wat jij wil!

Opdracht 3

Wat is jouw favoriete eten? Kun jij dat voor mij maken? Dit mag een voorgerechtje zijn, maar ook een hoofdgerecht of toetje! Ik zie graag de foto’s van hoe je dat gemaakt hebt. Dan kan ik het thuis ook eens proberen!

Opdracht 4

Kun jij iets over je favoriete hobby vertellen? Maak een handpop. Dit kun je doen door een sok te schilderen en daar bijvoorbeeld oogjes op te plakken of je kleurt een lapje stof in en bind die om je pols met een touwtje. Je kunt er ook meerdere maken. Zo kun je een verhaaltje maken. Misschien willen je ouders ook wel meedoen! Vertel bijvoorbeeld over wat jij leuk vind aan scouting!

Opdracht 5

Schrijf een brief aan een van de leiding. Stel ze bijvoorbeeld een paar vragen over wat je van hen zou willen weten. Vraag wat ze bijvoorbeeld doen in Hotsjietonia als de bevers er niet zijn of wat hun het leukste vinden aan scouting. Vertel iets over je opdrachten! Zo krijgen zij ook nog een beetje post terwijl ze thuis zitten.

Opdracht 6

Vraag eens aan je ouders wat voor een grote mensen dingen zij allemaal doen thuis en help ze met een van de taken die jij normaal niet hoeft te doen. Misschien kun je zo iets nieuws leren!

Opdracht 7

Is er een huisdier die je wel heel graag zou willen hebben? Maak een mooie poster, door bijvoorbeeld te tekenen, te schilderen en/of door er plaatjes op te plakken. Misschien kun je zelfs wel wat weetjes over het dier opzoeken. Schrijf er ook op waarom je juist dit dier graag als huisdier zou willen hebben.

Opdracht 8

Bedenk een leuk spelletje die je binnen samen met je familie kan doen. Je kunt ook een spel zelf maken. Bijvoorbeeld een kwartet spel of een domino spel. Speel het spelletje ook een keer!

Benodigd materiaal

Zelf niets, ouders hebben voornamelijk knutselmateriaal nodig. Er zit ook een kook opdracht bij.

Aanvullende informatie

Lees 3180 keer Laatst aangepast op zondag, 19 maart 2023 15:30
Log in om reacties te plaatsen