zaterdag, 10 augustus 2019 14:31

Sneeuwschoenen in de Jungle

Zoek naar sporen in de sneeuw, speel het sneeuwschoenen spel en maak je eigen sneeuwschoenen.

Het heeft gesneeuwd in de jungle. De verse sneeuw ziet er prachtig uit. Het is bijna zonde om er de eerste voetstappen in te zetten. Maar als het eenmaal belopen is, kun je mooi zien wie er voorbij is gekomen. De voetstappen van de krantenjongen naar de brievenbus en terug. Er heeft een kat over het schoolplein gelopen. Een vogeltje hipte op dit lage muurtje. Mensen en dieren laten sporen na in de sneeuw. Akela neemt de welpen mee de net besneeuwde Jungle in om te kijken welke dieren er allemaal lopen.

Akela laat de welpen ontdekken welke voetstappen ze zelf maken in de sneeuw. Speel dan het sneeuwschoenen spel: Kies 3 welpen uit. De andere welpen kijken goed welke schoen- afdruk bij welk kind hoort. Dan gaan de 3 welpen zich verstoppen. Kunnen de andere welpen de 3 verschillende sporen volgen en de 3 welpen vinden?

Zoek naar sporen in de sneeuw. Sporen van mensen en van dieren. Van wie is het spoor? Volg het spoor. Wat kom je te weten over degene die het spoor heeft gemaakt?

Met je gewone schoenen loopt het niet gemakkelijk als er veel sneeuw ligt. Daar zijn sneeuwschoenen voor uitgevonden. De oudste sneeuwschoen die gevonden is in Tirol is 5800 jaar oud en dateert uit de steentijd. Maak zelf sneeuwschoenen van takjes en touw om gemakkelijker door de sneeuw te lopen. Bindt ze onder je voeten en lopen maar!

Sneeuw!!!!
Takjes, touw

Ga nadien spelen met sneeuw, maak sneeuwpoppen van de jungle dieren

Lees 86 keer Laatst aangepast op zaterdag, 10 augustus 2019 15:22