zondag, 07 april 2019 15:40

Een nestje vogels

Kijk naar je eigen eigenschappen. Denk na over je eigen eigenschappen. Leer complimenten te geven en te ontvangen. Vertel een eerlijk verhaal over jezelf waarin je deze specifieke eigenschap in terug ziet komen. Respecteer de ander.

Een nestje vol vogels. Ieder vogeltje heeft zijn eigen naam. Ze hebben hun naam te danken aan hun dominante eigenschap. Deze eigenschappen hebben we allemaal. Je pakt het nestje uit en kan er verschillende spellen mee spelen.

Spelvariant 1: Jij vertelt

Je gooit de vogel naar iemand. Deze vangt hem op en vertelt wanneer hij of zij deze dominante eigenschap heeft of had. Zo kun je de vogels over de groep verdelen en vertelt ieder zijn of haar verhaal waarin deze eigenschap een rol speelt.

Spelvariant 2: De groep verteld

Je gooit de vogel naar iemand en deze persoon geeft een voorgaand waarin jij deze eigenschap laat zien. Zo vertelt de groep jouw verhaal.

Tijdens het spel

Tijdens het spel hou je je vogel vast. Het kan best spannend zijn als je over je eigenschap moet vertellen of dat andere vertellen wanneer ze deze eigenschap bij jou zien.

Als afsluiting kun je de vogels als angry birds wegschieten of zo dit serieuze programma onderdeel met een lach af te sluiten.

• 15 ballen of gevouwen vogels of vogelknuffels of bekertjes. Hierop of hieraan geschreven de namen van de vogels, of met een plakband erop geplakt.
  • Kattepult om de angrybirds weg te schieten.

Sociale veiligheid. Elke eigenschap heeft negatieve en positieve waarde. Hou het bij de positieve waarde van het woord.

• Voorbeeld vogels: dominante vogel, handige vogel, trekvogel, vrije vogel, struisvogel, paradijsvogel, gladde vogel, geluksvogel, angry bird, brutale vogel, roofvogel, pechvogel, slimme vogel, pestvogel, zang vogel (er zijn er nog veel meer)
  • Als iemand het woord anders uitleg als dat het in een bestaande uitdrukking voorkomt is deze in aanvulling welkom. Het doel van het spel is om na te denken over de eigenschappen bij jezelf en bij de ander.
  • Sluit het geheel lachend af. Schiet eventueel de ballen als angry birds.

Dit spel is verzonnen door Sandra Bunnik van Scouting Meester van Daal groep uit Boskoop.

Lees 845 keer Laatst aangepast op donderdag, 12 maart 2020 23:26

1-8 personen