zondag, 07 april 2019 14:20

Regenboog kleuren met Keet

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Kleur de regenboog door andere Bevers te tikken. 

Beschrijving van de activiteit

Keet Kleur zit samen met Rozemarijn en Stuiter naar buiten te kijken. Het regent maar de zon schijnt ook. Hierdoor zien ze een hele mooie regenboog. Stuiter vraagt hoe een regenboog ontstaat. Rozemarijn legt uit dat als het regent en de zon schijnt de regendruppels er voor zorgen dat op sommige plekken de zonnestralen een andere kant op gaat schijnen. Daardoor zien wij de kleuren van de regenboog. Stuiter wil graag die regenboog tekenen, Keet staat gelijk op om haar stiften te pakken en met de bevers hier een spel mee te gaan spelen.

Elke Bever heeft een stencil met een regenboog erop. Elke bever heeft één kleur stift. De Bevers willen natuurlijk de hele regenboog kleuren, dit doen ze door een andere bever te tikken. Wanneer iemand getikt is moeten de Bevers de stift ruilen zodat de regenboog verder gekleurd kan worden.  Ga zolang door totdat elke Bever de regenboog gekleurd heeft. 

Wanneer twee bevers nog ruilen of aan het kleuren zijn mag een derde Bever nog niet tikken. 

Als jij bevers hebt die kleurenblind zijn, of waarvan je dat vermoedt, houd daar dan rekening mee. Gebruik dan voor de kleuren ook tekentjes. Die plak je op de stiften. En je tekent ze op de bogen van de regenboog (het voorbeeld en op de tekening). Bijvoorbeeld: groen een boom, oranje een wortel, rood een appel, blauw een broek, indigo (paars) een t shirt, violet (donkerroze) een bloem.

Benodigd materiaal

  • Stiften in de regenboog kleuren
  • Afbeeldingen / stencil van een regenboog

Tips

  • Voor variatie kunnen er verkeerde kleuren in het spel gebracht worden die niet in de regenboog thuis horen. Wanneer een bever een verkeerde kleur heeft moet deze een andere bever zien te tikken met een juiste kleur stift.
  • Bevers kunnen extra punten verdienen als de regenboog qua kleuren in de juiste volgorde staat.
  • Laat een voorbeeld van de regenboog zien. Groot formaat, zodat alle bevers het goed kunnen zien. Hang dit voorbeeld in de ruimte of op het terrein waar het spel gespeeld wordt. Hang eventueel meer voorbeelden op. Als de bevers het spel een tijdje of al wat vaker hebben gespeeld, kun je het voorbeeld tijdens het spel weghalen.
Lees 1504 keer Laatst aangepast op maandag, 25 mei 2020 19:54
Log in om reacties te plaatsen