woensdag, 04 april 2018 17:39

Knutselen met bloemen

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Creatief omgaan met bloemen uit de natuur en daarmee knutselen.

Beschrijving van de activiteit

Ikke en Mor vinden de bloemen in de Jungle zo onzttend mooi. Ikke steld voor om bloemen van crêpepapier maken. Wikkel stokje of satéprikker in een reep groen crêpepapier en maak dit vast met een plakbandje. Neem gekleurd papier en knip van 2 kleuren vierkantjes. Leg de vierkantjes op elkaar en vouw ze als een harmonica. Vouw de reep crêpepapier dubbel en draai in het midden vast met een stuk flexibel ijzerdraad. Ijzerdraad is verkrijgbaar bij een tuincentrum of een bloemenwinkel. Knip de bovenkant in een ronde vorm los. Haal de papiertjes uit elkaar en vouw door tot je een volle bloem hebt. Steek de satéprikker onderin en de bloem is klaar.

Een bloem drogen voor in een fotolijstje. Pluk in het voorjaar een sneeuwklokje of crocus in het bos. Leg deze tussen een stuk keukenrol in een dik boek. Vervang enkele opkomsten het keukenrol totdat de bloem droog is. Plaats deze bloem in een fotolijstje en fleur zo het scouting lokaal op met je eigen unieke kunstwerkje.

Benodigd materiaal

  • Crêpepapier in diverse kleuren
  • Satéprikkers
  • Plakband
  • Ijzerdraad
  • Keukenrol
  • Fotolijstje

Veiligheid

Let op met ijzerdraad want dat kan scherp zijn.

Tips

Deze activiteit is aangeboden door www.boeketcadeau.nl  Voor meer bloementips, knutseltips en wat je allemaal kunt doen met bloemen bekijk eens onze pagina https://www.boeketcadeau.nl/nieuws.  Er staan ook tips op over eetbare bloemen.

Lees 1360 keer Laatst aangepast op vrijdag, 21 juni 2019 15:44
Log in om reacties te plaatsen