maandag, 31 augustus 2015 02:00

Zoek je eigen uitdaging!

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Vooruitlopend op de nieuwe spelvisie kan je als roverscout zelf al aan de slag met de spelvisie. Zoek je eigen ''serieuze'' uitdaging! Doel van de spelvisie is dat een roverscout tijdens zijn periode zijn eigen uitdagingen zoekt en deze volbrengt (anders dan bij een insinge-eis van bijvoorbeeld de scouts waarbij je alle randvoorwaarden opgelegd krijgt).

Beschrijving van de activiteit

Niemand staat in zijn eentje in de wereld. Mensen zijn afhankelijk van elkaar en van de sterken wordt verwacht dat zij de zwakken zullen beschermen. Denk maar eens aan de oude Scoutinggroet, waarbij je sterke duim je zwakke pink beschermt. Bij Scouting vinden we dat iedereen de wereld een beetje beter achter moet laten dan hoe je hem gevonden hebt. Misschien een cliché, maar niettemin een goed streven. Waarom zou je een makkelijke uitdaging kiezen? Kies er één die voor anderen een meerwaarde heeft. Vaak niet makkelijk, maar wel één die je meer resultaat kan opleveren dan je op het eerste oogpunt denkt.

Helpen bij de voedselbank, je verdiepen in de ontwikkelingsproblematiek van zuidelijk Afrika of als vrijwilliger aan de slag bij een Bevrijdingsfestival kunnen mogelijkheden zijn binnen deze uitdaging. Maar ook een deelname aan de jaarlijkse Ghana Experience van Scouting Nederland of 3 maanden vrijwilligerswerk voor een ontwikkelingsorganisatie in Marokko valt binnen de mogelijkheden.

Informatie over Scouting vrijwilligersprojecten:

Handige linkjes voor vrijwilligerswerk in het buitenland:

Voorbereidingstijd

Verschilt hoe ingewikkeld je het voor je zelf maakt. Waar ligt jouw uitdaging?

Benodigd materiaal

  • Internet kan een goed hulpmiddel zijn, er zijn veel organisaties met een maatschappelijke insteek die vrijwilligers zoeken.

Tips 

  • Gebruik een andere roverscout uit je stam met meer ervaring als coach. Denk samen met een drankje na over waar jou uitdagingen liggen en hoe je ze aan wil pakken.
  • Denk gerust aan grotere projecten, zoals een zomerkamp buiten de landsgrenzen.
Lees 2132 keer Laatst aangepast op woensdag, 02 december 2020 09:56
Log in om reacties te plaatsen