De kerktoren van...

Nieuwsgierigheid prikkelen en luister vaardigheden oefenen door een tikkende klok met je oren te vinden.

Shanti liep vanmorgen door Haveli en kwam daar langs de kerktoren. Ze ging op de trap van de kerktoren en begon met dagdromen: zien alle kerktorens er hetzelfde eruit en klinken ze hetzelfde? Terwijl ze daar zat te dagdromen dacht ze aan alle foto's die ze tijdens alle vakanties gemaakt heeft. Ja, alle kerken zien er anders uit maar kunnen de welpen ook een tikkende klok horen?

Iedere stad/dorp heeft wel een kerktoren waar je van heel ver al de tijd kan zien en misschien zelfs de klok kan horen luiden. En thuis? Heb je daar ook een klok en hoor je deze wel eens tikken?

Alle deelnemers worden geblinddoekt en in het hordehol wordt een goed hoorbaar tikkende klok (wekker) neergezet. Welke deelnemer vindt de klok het snelst?

Ongeveer 5 tot 10 minuten.

• Per deelnemer een blinddoek.
  • Een wekker/klok waarvan je het tikken goed kan horen.

• Gebruik eens een kookwekker en stel die in op 1 minuut, laat de kookwekker aflopen zodat de deelnemers de kookwekker kunnen proberen te vinden.
Lees 1388 keer Laatst aangepast op maandag, 17 augustus 2020 20:02

Sport & SpelSamenleving