maandag, 31 augustus 2015 02:00

Puzzeltijd

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

De bevers maken samen een eigen legpuzzel.

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie

Keet Kleur is bijna klaar met een puzzel als Stuiter bij haar aanbelt. "Gezellig, kom binnen", zegt ze. Stuiter ziet de puzzel op tafel liggen. Het is niet zomaar een puzzel. Het is een tekening, die Keet zelf heeft gemaakt. Van de tekening heeft ze een puzzel gemaakt. "Oh wat leuk. Ik wil zelf ook een puzzel van een tekening die ik zelf gemaakt heb", roept Stuiter.

De activiteit

Gebruik papier/karton/hout om puzzelstukken te maken. Je zorgt voor meerdere vellen papier of stukken karton/hout die je niet meer hoeft te knippen of zagen. Leg de vellen papier of stukken karton of hout tegen elkaar en laat de bevers daar een grote tekening op maken. Als deze klaar is kunnen de puzzelstukken door elkaar gegooid worden. De bevers gaan nu puzzelen met hun eigen puzzel.

Je kunt de puzzel natuurlijk ook laten verven. Dan moet je wel wachten tot de volgende opkomst voordat je de puzzelstukken kunt gebruiken. En dan maar afwachten of de bevers nog weten hoe hun eigen puzzel in elkaar moet.

Voorbereidingstijd

Afhankelijk van het gebruikte materiaal en de complexiteit van de puzzel een half uur tot anderhalf uur.

Benodigd materiaal

  • Hout of papier of karton.
  • Verf of stiften.
  • Eventueel een figuurzaag.
  • Ondergrond.
  • Verfschorten.

Tips

  • Dek de ondergrond waarop je gaat werken eerst af met bijvoorbeeld kranten. Zo voorkom je beschadiging en veel schoonmaakwerk.
Lees 2200 keer Laatst aangepast op zondag, 06 februari 2022 13:22
Log in om reacties te plaatsen