maandag, 31 augustus 2015 02:00

Tekenestafette

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Het samen werken aan één tekening.

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie welpen

Mor is zijn veren aan het poetsen om er zo mooi mogelijk uit te zien. Hoe zie ik er uit?, vraagt Mor aan de andere dieren. Die beginnen van alles te benoemen. De een heeft het over het hoofd van Mor. De ander over zijn poten.  Maar ze komen er niet uit. De dieren vragen de welpen om hulp, hoe laat je zien hoe de dieren er uit zien?

Variant 1

Ieder nest/groepje kiest zijn/haar favoriete junglebewoner en krijgt daarvoor een foto of tekening van die bewoner te zien en mag dit 2 minuten bestuderen. Ondertussen worden de deelnemers in het nest/groepje genummerd van 1, 2, etc.
Op een rol behang wordt de gekozen bewoner getekend. Nummer 1 tekent het hoofd, nummer 2 de linkerarm, nummer 3 de rechterarm, etc. Zijn er minder kinderen, dan tekent iedereen dus iets meer. Op aangeven van de spelleiding stoppen de deelnemers met tekenen en kijken we welk groepje/nest hun favoriet het beste getekend hebben. Kunnen de groepjes van elkaar raden welk figuur ze getekend hebben?

Variant 2

Bij de tweede variant zien de kinderen uit hetzelfde groepje niet wat de anderen getekend hebben. Vouw na iedere welp het papier weer om, zodat de volgende welp niet ziet wat er al getekend is. Wel kan je vertellen welk lichaamsdeel ze moeten tekenen, en zorg dat er wel een stukje van de tekening over de vouwrand ziet, zodat de lichaamsdelen ook goed aansluiten. Dan mag iedereen zijn tekening doorgeven aan de laatste welp. Deze welp mag onthullen wat zijn voorgangers getekend hebben.

Voorbereidingstijd

5 tot 10 minuten.

Benodigd materiaal

  • Per nest/groepje rol behang.
  • Voldoende tekenmateriaal.
  • Foto of tekening van de verschillende junglebewoners.

Tips

  • Geef iedere deelnemer een eigen vel papier waarop zij net als boven een deel van hun favoriete junglebewoner moeten tekenen. Na verloop van tijd worden alle vellen per groepje/nest aan elkaar gelegd. Welk nest/groepje heeft het best getekend?
  • Het is het leukste als de kinderen hun tekening doorgeven aan een kind dat een eindje verderop zit. Zo weet je zeker dat ze elkaars tekeningen niet gezien hebben, en is de kans het grootst dat er verrassende figuren getekend worden.
Lees 3287 keer Laatst aangepast op zondag, 13 juni 2021 12:42
Meer in deze categorie: « Facebook live De kerktoren van... »
Log in om reacties te plaatsen