Soeptikkertje

Op een speelse manier met bevers met eten bezig zijn. Ze gaan zelf soep maken tijdens soeptikkertje en spelen voor vermicelli, soepballen of groente!  Deze activiteit kan gebruikt worden bij de Rozemarijn badge.

Teken een grote cirkel op de grond. Dit is de soeppan. Alle kinderen staan buiten de pan en zijn verdeeld in gelijke groepjes. Soepballen, groente en vermicelli. Er is één tikker. De leiding roept ‘Alle groenten in de soep!’, waarna alle groente probeert in de soeppan te komen.. De tikker moet nu zo snel mogelijk alle groenten tikken. Als ze getikt zijn,moeten ze terug naar het beginpunt.. Zo gaat het ook met de andere ingrediënten. De leiding kan ook roepen ‘De soep kookt over!’, dan mag iedereen weer uit de pan. Wissel regelmatig de tikker!

1 minuut om een cirkel te maken.

Geen materiaal benodigd.

Om aan te geven wanneer de soep overkookt kun je bv een kookwekker gebruiken.

Lees 2732 keer Laatst aangepast op vrijdag, 22 maart 2019 19:01

Sport & SpelVeilig & Gezond