Cowboys en Indianen: Kom pak je lasso maar!

(1 Stem)

Renspel met cowboys en indianen.

Twee groepen staan op een goede renafstand van elkaar verwijderd. De ene groep stelt de cowboys voor, de andere de indianen. Er loopt omstebeurten een aangewezen persoon van slechts 1 team rustig naar de overkant. Daar houden alle spelers 2 vlakke handen op. Deze mogen ze niet intrekken. De 'cowboy' loopt langs de spelers en zegt: "Ik ben cowboy Billy Boem!".  Bij elk woord, bijvoorbeeld: 'cowboy' klapt hij op een hand van de tegenstander. Heeft hij hierbij maar 3 spelers 'geklapt' dan moet hij nog een persoon klappen. Je moet altijd bij 4 verschillende personen klappen.

Na de laatste geklapte persoon (bij Billy Boem) moet de 'cowboy' zo snel mogelijk terug achter zijn eigen lijn terecht zien te komen. De laatst geklapte persoon moet proberen de cowboy te tikken. Wordt de cowboy eerder afgetikt dan moet hij zich bij het andere team aansluiten. Lukt het de cowboy wel om op tijd terug te zijn, dan sluit de indiaan zich bij het andere team aan.

Hierna wordt het spel nog een aantal keren gespeeld. Wie wint de meeste spelers achter zijn eigen lijn?

Benodigdheden

2 lijnen

• Je zou ook andere combinaties kunnen maken; bijvoorbeeld elfjes + kabouters of Peter Pan + Piraten, enzovoorts.
  • Speel het spel op een vlakke ondergrond zonder scherpe opstakels.
Lees 2671 keer Laatst aangepast op woensdag, 27 maart 2019 14:24

Sport & Spel