dinsdag, 21 maart 2023 17:19

Taxi dans

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

We spelen taxichauffeurs en reizigers. In dit spel moeten de taxichauffeurs de reizigers naar de juiste bestemming brengen door samen naar de lege hoepel te huppelen. En dat op de maat van de muziek.

Beschrijving van de activiteit

Verdeel de kinderen in taxichauffeurs en reizigers. Ongeveer 2/3 van de groep is reiziger en de andere kinderen zijn de taxichauffeurs. Laat de reizigers een hoepel pakken en deze ergens in de ruimte neerleggen (of laat een leiding cirkels stoepkrijten op de grond). Leg een extra hoepel neer. De kinderen gaan in de door hun neergelegde hoepel staan. Vanaf hier kunnen ze door hun hand op te steken straks een taxichauffeur roepen zonder geluid. De taxichauffeurs wachten nog even aan de zijkant, tot de muziek gestart is. Start de muziek. De taxichauffeurs mogen nu tussen de hoepels door huppelen en bewegen. Op het moment dat een kind de hand opsteekt gaat de taxichauffeur naar dit kind toe en pakt de hand vast. Samen huppelen of bewegen ze op de maat van de muziek naar de lege hoepel.

De taxichauffeurs moeten goed opletten, want het kan natuurlijk dat er in de lege hoepel die er net was al een kind staat, dus dan is er op een andere plek een hoepel leeg. Heeft de taxichauffeur het kind weer afgeleverd kan deze weer een ander kind ophalen. Is het liedje afgelopen dan kun je wisselen van rollen.

De kinderen die taxichauffeurs waren worden nu reiziger en er worden nieuwe taxichauffeurs gekozen. Start een nieuw liefje en speel nog een ronde.

Benodigd materiaal

  • Hoepels of stoepkrijt om cirkels te tekenen
  • Muziek

Veiligheid

Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is zodat er geen kinderen botsen tegen bijv tafels, stoelen enz.

Tips

Variatie

Bedenk andere bewegingen. I.p.v. huppelen kun je de kinderen bijvoorbeeld ook hand in hand laten kruipen, springen of hinkelen. Het kan ook leuk zijn om de kinderen op de maat van de muziek een dierenbeweging te laten maken om zich voort te bewegen. Of kies voor een beweging die bij het liedje past.

Tips

Maak het makkelijker door extra lege hoepels neer te leggen. Het is dan makkelijker voor de kinderen om een lege hoepel te vinden.

Aanvullende informatie

Lees 498 keer Laatst aangepast op donderdag, 23 maart 2023 14:35
Log in om reacties te plaatsen