maandag, 31 augustus 2015 02:00

Bij de beesten af

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

Probeer te zitten of juist overeind te blijven wanneer er dierennamen worden genoemd.

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie voor bevers: Rebbel en Bas Bos weten heel veel van dieren. Rebbel zorgt voor zieke en gewonde dieren. Bas Bos let op de dieren in het bos. Als Stuiter bij Rebbel en Bas op bezoek is, wordt er veel verteld over dieren en worden veel dieren genoemd.

Thema introductie voor welpen: Chil heeft een reis over de wereld gemaakt. Vanuit de lucht heeft hij veel dieren gezien. Als hij vertelt over zijn reis, worden er veel dieren genoemd.

 

Alle spelers krijgen om beurt door de spelbegeleider een dierennaam ingefluisterd. Deze naam is geheim. De spelbegeleider zorgt ervoor dat ongeveer ¾ van de spelers diezelfde dierennaam krijgt.

Alle spelers gaan in een kring staan en haken de armen stevig in elkaar. Als de spelbegeleider de naam van een dier noemt, proberen de spelers met deze naam zo snel mogelijk met hun zitvlak de vloer te raken zonder hun armen te lossen. Het komt er op aan je snel te laten vallen en voor de anderen je stevig vast te houden. De spelbegeleider begint met alle dierennamen op te sommen die maar éénmaal of tweemaal voorkomen. Daarna noemt hij de naam die ¾ van de groep kreeg. Hierbij zal het effect zijn dat alle spelers op de grond zitten.

Voorbeelden dierennamen

  • Koninginnepage, spitsmuis, sperwer, steenmarter, wezel, bosmier, kruisspin, steenuil, vleermuis, das, hert, buizerd, koolmees, duizendpoot

Benodigd materiaal

  • Eventueel kussens (1 per deelnemer)
Lees 6427 keer Laatst aangepast op zondag, 23 mei 2021 20:22
Meer in deze categorie: « Anomaliëntocht Boerenbedrog »
Log in om reacties te plaatsen