maandag, 31 augustus 2015 02:00

De rattenvanger en het gouden ei

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Beschrijving van de activiteit

Een machtige rattenvanger heeft zijn zinnen gezet op een beroemde kip die volgens de legende gouden eieren legt. Via een leger ratten, die hij voorzien heeft van een gps, speurt hij systematisch het grondgebied af waar hij denkt de gouden eieren te vinden. Het spel gaat door in een stadsgedeelte waar veel straten (en wandelwegen) die bijeen liggen. Het volgende wordt uitgelegd door de rattenvanger:

"Ik ben jullie rattenvanger en heb jullie afgericht om het gouden ei voor mij te zoeken. Dit bevindt zich ergens op dit gebied. (geef iedereen een plan met rooster op) Begin met jullie staart (touw met lengte 5m) om te binden en laat deze altijd op volle lengte achter je slepen als je in beweging bent. Probeer andere ratten te tikken (staart mag ook) vooraleer hij/zij je naam kan zeggen. Als dit je lukt, dan krijg je de gsm van de andere rat. Laat de ratten één voor één bij jou komen, iedereen krijgt een startpositie op de kaart. Geef elke rat een gekleurde pet, deze mogen ze pas aandoen als ze op hun startpositie staan. Ze dragen de pet onbedekt gedurende het volledige spel. Verdere informatie volgt via SMS / What'sApp."

Berichtjes

  1. Start! Speur het gebied af en vindt als eerste het gouden ei!
  2. [naam1], [naam2] en [naam3] bezitten een blacklight-sleutelhanger. Als je ze kan tikken krijg je naast hun gsm ook dit waardevol voorwerp.
  3. Kolommen F tot J zijn afgespeurd en het ei ligt daar niet. Ga naar het andere deel van de kaart.
  4. In vak [de coördinaten van de vakjes waar er een tip in hangt] hangt een tip uit over de positie van het gouden ei.
  5. Alle ratten met gelijk gekleurde petten vormen een team.
  6. Verklein het zoekgebied stelselmatig, afhankelijk van hoe het spel evolueert.

Benodigd materiaal

  • Touw
  • Gekleurde pet
  • Kaart
  • Magische (gouden) ei

Tips

Probeer op voorhand op welk papier de blacklightinkt niet zichtbaar is in het daglicht. Gebruik bijvoorbeeld zwart papier of speel het spel s'avonds.

Lees 3122 keer Laatst aangepast op dinsdag, 19 februari 2019 17:34
Log in om reacties te plaatsen