maandag, 31 augustus 2015 02:00

Zwaardvechten als een ridder

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

De bevers gaan zwaardvechten als een ridder. Wie is het handigste met zijn zwaard zonder de andere bever aan te raken?

Beschrijving van de activiteit

Stuiter leest bij Noa een boek over ridders. Die vochten met een zwaard. Ze waren daar heel handig in. Dat wil Stuiter ook proberen.

De bevers zoeken eerst een goede stok als zwaard (of maken er een van karton). Dan kunnen de duels beginnen: in de arena (grote cirkel waar alle bevers omheen kunnen staan zonder geraakt te worden) staan 2 cirkels op de grond. De twee bevers die aan de beurt zijn gaan allebei in een cirkel in de arena staan met hun zwaard in de hand. Wie als eerste buiten zijn cirkel stapt heeft verloren. De winnaar daagt een volgende speler uit (of kies 2 nieuwe spelers).

Boekentips

Sam Het Spookje / De Ridder Van Het Kasteel
Auteur:  Jacques Duquennoy
Hoe Sam het spookje per ongeluk de draak van het kasteel wakker maakt en hem met zijn harnas en zwaard verslaat. Het spookje Sam leeft in het kasteel van zijn voorouders. Als hij in de kelder enkele buizen van de centrale verwarming moet repareren, blijkt dat de lekkage ook de draak heeft wakker gemaakt. In de wapenzaal staat gelukkig nog een koffer met een harnas; daarmee wordt Sam een echte ridder. Met het harnas kan Sam niet alleen de draak verslaan, maar kan hij ook de verwarmingsbuizen repareren!
Vanaf 4 jaar.

Ridder Wiebe
Auteur: Ruth Wielockx
'Weet je,' droomt Flanel luidop, 'als ik een ridder tegenkom, blijf ik voor altijd bij hem.' Daar schrikt Wiebe van. Hij hoopt dat Flanel nooit een ridder tegenkomt. Hij wil dat Flanel voor altijd bij hem blijft! Wiebe doet heel hard zijn best om Flanel ervan te overtuigen dat hij net zo stoer en sterk is als een ridder. Wanneer er op een dag een groot ridderpaard verschijnt, droomt muis Flanel heerlijk weg van een leven met een knappe ridder. Daar schrikt Wiebe van, want hij wil dat Flanel voor altijd bij hem blijft! Hij zal eens laten zien dat hij even sterk en stoer is als een ridder. Wiebe springt op het paard en neemt Flanel mee. Maar dan gaat het paard er met hen vandoor en neemt hen mee naar een kasteel. Daar belanden ze van het ene spannende avontuur in het andere. Kan Wiebe de moed in zichzelf vinden om als een echte ridder zijn mooie jonkvrouw te beschermen? Ridder Wiebe is een nieuw verhaal over de grijze rat Wiebe en zijn vriendinnetje Flanel. De kleurrijke en sfeervolle tekeningen die mooi op elkaar aansluiten, versterken de gezellige spanning die goed voelbaar is in dit sprookjesachtige verhaal met thema’s als ridders, liefde, bang en dapper zijn.
Vanaf 4 jaar.

Benodigd materiaal

  • Stokken, die de bevers zelf kunnen zoeken
  • Of karton, waarvan de bevers zelf een zwaard maken

Tips

  • De bevers mogen alleen elkaars zwaard raken. Hun zwaard mag dus niet het lichaam van de andere bever raken.
  • Om het moeilijker te maken kan je ze cirkel waarin de duellisten staan kleiner maken. Of laat ze op één been of op een (stevig) boomstammetje staan.
  • Zorg voor goede regels: je mag alleen het zwaard van de ander raken; raak je de persoon, dan ben je af.
Lees 2453 keer Laatst aangepast op donderdag, 04 november 2021 17:57
Log in om reacties te plaatsen