maandag, 31 augustus 2015 02:00

Pluim

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Het doel van deze activiteit is om een positieve groepssfeer te creëren en mensen een pluim te geven. Deze activiteit is vooral geschikt voor groepen, met mensen die elkaar kennen en daardoor minder geschikt als kennismakingsactiviteit.

Beschrijving van de activiteit

Ga allemaal verspreid in het lokaal zitten, zorg dat je wat ruimte en privacy hebt. Iedereen krijgt een groot vel papier (A3 of groter). Je schrijft met een grote dikke stift je naar bovenaan het vel. Dan geef je het vel door aan de buurman links van je. Die schrijft eerst zijn naam onderaan het vel en daarachter iets positiefs over de persoon van wie je het papier voor je hebt. Na een minuutje of twee vouw je wat jij geschreven hebt naar achteren en geeft het door. De nieuwe persoon krijgt dus weer een "leeg" vel. Zo herhaald dit zich tot iedereen iets op het vel heeft geschreven en het vel terug is bij de eigenaar. Dan is er even de tijd voor iedereen om zijn papier door te lezen. Iedereen mag aan één of twee mensen verduidelijking vragen.

Voorbereidingstijd

Je hoeft alleen papier en schrijfgerei te regelen, dus dat is verwaarloosbaar.

Benodigd materiaal

  • Grote vellen papier.
  • Schrijfgerei.

Tips 

  • Zorg voor een rustige en serieuze sfeer.
  • Voorkom dat mensen negatieve dingen opschrijven, het is heel vervelend als je zelf allemaal positieve dingen over mensen hebt opgeschreven en je eigen vel dan negatieve opmerkingen bevat.
  • Kijk ook eens op de activiteiten Complimentjes vissen of BOA Award.
  • Deze activiteit is geschikt voor fase 2 (Wij) van de Development Award.

Veiligheid

  • De veiligheid die hier van belang is, is een sociale veiligheid. Respect voor elkaar. 
Lees 2531 keer Laatst aangepast op vrijdag, 04 december 2020 17:09
Log in om reacties te plaatsen