zondag, 12 januari 2020 11:59

Estafette Geloven tour

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Wie ben jij en hoe kijk je naar jezelf en anderen rondom Geloven. We gaan bij dit spel uit van de 5 wereld godsdiensten. Kom jij uit een christelijke traditie Rooms katholiek traditie of protestantse of juist uit een Joodse traditie of zijn je (groot)ouders Moslim, Boedist of hindoe. Aan de hand van een estafette spel willen wij iets meer duidelijk maken over wat bij verschillende Geloven thuis hoort maar ook wat overeenkomsten zijn.

Beschrijving van de activiteit

In de zaal staan 5 tafels met een bordje van de verschillende wereld Godsdiensten: Christendom, Joods moslim, Hindoe, Boedisme. Probeer kaartjes te maken met symbolen(bv Menora, Kruis, Boedha), maar ook foto's van de verschillende feesten Holi Phagwa (met gekleurd poeder) Divalli (lichtjes feest) Wesakfeest of sieraden of klederdracht. De hele groep staat tegenover de 5 tafels en krijgen van de leiding een kaartje te zien met foto symbool of tekst. Ze hollen nu naar de tafel waarvan zij denken dat het past bij dat geloof. In zowel de Thora Bijbel en Koran zijn ook overeenkomsten dus als ze bij de 3 verschillende tafels staan kunnen ze soms ook toch een goed antwoordt hebben.1 iemand van de leiding houd te scoren bij.

Benodigd materiaal

  • Foto s van verschillende gebouwen in jou omgeving wat men met het Geloof bezig is
  • Zoek hier plaatjes bij van voorgangers Dominee, Pastoor, Iman Of de symbolen van de Geloven zoals het kruis de halve maan en de verschillende feesten en zijn er ook overeenkomsten
  • Bv Thora Bijbel en Koran
  • Maar ook foto's teksten en symbolen van de 5 wereld godsdiensten of geluidsopnames van een ceremonie of dienst

Veiligheid

Het rennen moet veilig gebeuren dus zorg dat er genoeg ruimte is achter de tafels of teken een lijn waar achter te ze moeten staan.

Tips

  • Na afloop is het goed als de scouts in de groep of in kleine groepjes delen wat ze herkennen of juist nieuw voor ze is. En eventueel ook delen wat voor hun belangrijk is in hun leven.
  • Als strikvraag zou je nog een foto van een doop in de Jordaan in Israël kunnen zoeken. Dat hoort dus bij de christelijke traditie.
Lees 946 keer Laatst aangepast op zondag, 12 januari 2020 13:44
Log in om reacties te plaatsen