Print deze pagina
zaterdag, 22 mei 2021 20:50

Professor Plof / Rikki Tikki Tavi gaan vliegen

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Het maken van een simpele luchtballon.

Beschrijving van de activiteit

Thema introductie bevers

Professor Plof kijkt naar boven: Er vliegt een luchtballon over Hotsjietonia. Professor Plof wil zo graag vliegen in zo'n ballon.... Dat lijkt hem zo mooi! Maar stuiter is wel een beetje nieuwsgierig geworden: hoe werkt nou een ballon?

Thema introductie welpen

Rikki Tikki Tavi kijk naar boven: Er vliegt een luchtballon over de Nishaani plaats. Rikki Tikki Tavi heeft geen vleuges zoals Chil en weet dat hij wel kan vliegen als hij in zo'n ballon zit.... Dat lijkt hem zo mooi! Maar Rikki Tikki Tavi is wel een beetje nieuwsgierig geworden: hoe werkt nou een ballon? Bagheera heeft toevallig gekeken hoe het de ballon opgelaten werd en kan het met een simpel testje laten zien.

De activiteit

De luchtballon maken

  • Maak een lus in de hoekjes van de vuilniszak aan de kant van de opening.
  • Bind deze hoekjes vast met een touwtje.
  • Zorg ervoor dat ze lekker stevig vast zitten.

De luchtballon vullen met hele lucht

Vanaf nu heb je een beetje hulp nodig. De vuilniszak moet namelijk op z’n kop gehouden worden met de opening naar beneden. Als de vuilniszak hangt, pak je de föhn en richt je die met in het gat. Zorg ervoor dat je de zak goed vast houd en de föhn op de heetste stand staat. Het duurt een paar minuutjes voor het goed warm is in de vuilniszak.

De luchtballon op laten stijgen

Als je denkt dat er genoeg warme lucht in de vuilniszak zit kan je de vuilniszak loslaten. Wauw, de vuilniszak stijgt helemaal tot het plafond!

De uitleg van Professor Plof / Bagheera

Doordat de föhn warme lucht in de vuilniszak blaast, komt de vuilniszak helemaal vol te zitten. De warme lucht in de vuilniszak zet uit en wordt lichter dan de lucht buiten de vuilniszak, waardoor de vuilniszak omhoog kan zweven.

 

Benodigd materiaal

  • Vuilniszak
  • Touwtjes
  • Föhn
Lees 1454 keer Laatst aangepast op zondag, 25 juli 2021 10:54

Gerelateerde items (op tag)

Log in om reacties te plaatsen