Print deze pagina
zaterdag, 06 juni 2020 16:25

Baloe's natuur wie ben ik

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Meer aandacht voor de natuur.

Beschrijving van de activiteit

Baloe doet een mooie uitsraak: “onkruiden zijn ook bloemen wanneer je ze beter leert kennen.”

Op een zonnige voorjaarsdag bloeien overal bloemen buiten: Langs de kant van de weg in de berm, op een grasveldje of onopvallend tussen stoeptegels.

We lopen er vaak ongemerkt aan voorbij. In het vroege voorjaar vind je o.a. madeliefjes, paardenbloemen, fluitenkruid, hondsdraf, pinksterbloemen, bosanemonen, herderstasjes, speenkruid, vogelmuur, paarse dovenetel.

Op de website of in de app van ‘Nature today’ vind je een overzicht van alle wilde bloemen die op dit moment te vinden zijn. En als je op de bloem klikt krijg je meer informatie over de bloem.

Opdracht 1: Wie ben ik?

Speel het spel ‘Wie ben ik?’ 2 personen met ieder een tablet, laptop of smartphone. Ga allebei op je eigen tablet of smartphone naar de website ‘Nature today’. Een van de 2 kiest een bloem uit bijvoorbeeld ‘bosanemoon’ en zegt ‘ik ben een witte bloem’ – Wie ben ik? De ander kijkt naar de bloemenplaatjes en stelt vragen. Bijvoorbeeld ‘heb je 6 kroonblaadjes?’ ‘Ja’, ‘heb je een heleboel gele meeldraden in het midden?’ ‘Ja’. Als je het denkt te weten zeg je ‘Je bent een bosanemoon!’. Als het goed geraden is wissel je van beurt.

Opdracht 2: Naar buiten

De kinderen hebben veel bloemen met de namen erbij bekeken. Nu is het tijd om naar buiten te gaan om te kijken welke bloemen ze in de tuin of op de stoep kunnen ontdekken.

Benodigd materiaal

Per persoon een devices met internet (laptop, tablet, smartphone)

Tips

Deze activiteit heeft betrekking op het duurzame ontwikkelingsdoel: Doel 13 Klimaatsverandering aanpakken en doel 15 Herstel ecosystemen en behoud biodiversiteit.

Lees 1859 keer Laatst aangepast op vrijdag, 29 oktober 2021 09:29

Gerelateerde items (op tag)

Log in om reacties te plaatsen