Print deze pagina
zondag, 20 september 2020 14:49

Cork hoed in Australië

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Spel met kurken

Beschrijving van de activiteit

Introductie thema welpen

Bij de ruïne Emaarate loopt een man met een bijzondere hoed op.Het is een soort cowboy hoed maar dan anders: er hangen aan de buitenrand om de zoveel centimeter een kurk aan een touwtje. Mowgli en Shanti hebben er nog nooit zo'n hoed gezien. De man ziet dat Mowgli en Shanti zitten te kijken. Hij verteld dat dit een hoed is uit de outback van Australië. De kurken dienen er voor om vliegen en andere vervelende insecten uit je gezicht te houden. Mowgli vind dat ook wel handig voor de vervelende insecten uit de Jungle. Maar de man verteld ook dat je ze moet dat je ze moet verdienen in een spel

Het spel

Er zijn 2 spelers, waarbij de ene met zijn kurk die van de andere probeert los te breken. De kurk wordt aan een touw gebonden.

Ieder speler bindt het losse eind van het touw een keer rond zijn hand. Met uitgestrekte arm en de kurk ongeveer 20cm onder zijn hand.

Eén speler start en probeert de andere zijn kurk te raken en uit het touwtje te krijgen in 3 beurten. Dan is de volgende aan de beurt.

Bij wie de kurk het langst in het touwtje blijft hangen, is winnaar. Valt de kurk dan mag je hem aan je hoed hangen.

Benodigd materiaal

Kurken aan touwtjes

Veiligheid

Zorg ervoor dat het touwtje lang genoeg is zodat er alleen tegen de kurk aan getrapt word en niet tegen handen / polsen aan.

Lees 1131 keer Laatst aangepast op zondag, 20 september 2020 15:19
Log in om reacties te plaatsen