zaterdag, 15 juni 2019 15:16

24 uurs trektocht op water (Waterspel)

24 uur non-stop trektocht op het water en overnacht in je vlet, schouw of lelieclass onder een dektent.

De explorers kennen elkaar vaak al langere tijd. De meesten zijn begonnen bij de waterwelpen en zijn samen overgevlogen naar de scouts en zitten nu samen bij de explorers.

Als waterscout ben je gewend om met een kleine groep in je boot alles samen op te knappen, maar als 24 uur met elkaar aan boord zit, dan kunnen er mooie gesprekken ontstaan.

Regel een vlet, schouw of lelieclass met dektent. Spreek met elkaar af dat je 24 uur met elkaar aan boord doorbrengt, zodat je letterlijk op elkaars lip zit. Natuurlijk zorg je dat er voldoende eten en drinken is om je maaltijden aan boord te bereiden.

Ondertussen kunnen er natuurlijk wel activiteiten gedaan worden. Denk aan een pittige waterhike varen, discussie spelen doen, enz.

Afhankelijk van de uitdaging en activiteiten die je aangaat.

• Reisvoorbereiding
  • EHBO-setje
  • Reddingsvesten
  • Communicatie middelen

• Gebruik social-media om de activiteit/stunt bekend te maken.
  • Deze activiteit kun je gesponsord doen en hiermee geld inzamelen voor bijvoorbeeld zomerkamp of Serious Request.
Lees 114 keer Laatst aangepast op donderdag, 20 juni 2019 10:46