Hangmat knopen

Knooptechniek eens op een andere manier inzetten.

Over het algmeen gebruiken wij bij Scouting knopen om te pionieren. Deze keer gebruiken we eens wat andere knopen en liggen we deze zomer comfortabel te doezelen in de zon op het zomerkamp. Knoop je eigen hangmat, uiteraard aangepast op jouw maten en wensen. Het is even wat werk, maar wie lui wil zijn wordt eerst moe.

Hoe je dat moet doen? Tja, jullie zijn roverscouts, dus dat zoek je gewoon op op internet. Veel succes.

Voorbereiden:

• Zoeken op internet en touw inkopen. Dat kan in 1 tot 1,5 uur.
  • Hout en spijkers kopen en plank prepareren als bord voor het knopen, ook 1,5 uur.

• Touw
  • Houten knoopplank
  • Spijkers

• Tijdens je zoektocht op internet hoe dit aan te pakken. kan bijvoorbeeld de website van bushcraftnederland tegenkomen, of die van scoutwiki.
  • Vergeet niet je hangmat mee te nemen op expeditie of te showen tijdens bijvoorbeeld een open dag.
Lees 1170 keer Laatst aangepast op donderdag, 11 april 2019 12:41