Kampthema's

Tovenaar Boem komt van een andere wereld, ergens heel ver weg. Tijdens een van zijn toveropdrachten ging het fout en nu is hij op de aarde terecht gekomen. Om weer terug naar huis te kunnen, heeft tovenaar Boem zijn toverspullen nodig, maar die zijn nergens te vinden. Kunnen de bevers hem dit weekend helpen?

Kapitein Zoetekauw en zijn maatjes zijn gestrand op een onbewoond eiland. Om weer te kunnen varen, hebben ze het kompas nodig, maar dat is nergens te vinden. Door middel van opdrachten kunnen de bevers gedurende 2 dagen ook piraten worden en helpen om het kompas terug te vinden.

Sterre Stroom Heeft gehoord van een Gaaf internationaal evenement: De Olympische spelen. Sterre vind het leuk om met alle bevers ook een weekend lang Olymische spelen te houden.

De scouts gaan een week lang tegen elkaar strijden

Brief voor de Koning is het klassieke verhaal van Tonke Dragt, dat later verflilmd is en waar een netflix serie van gemaakt is. In het themakamp gaan de welpen de tocht van de hoofdrolspeler en zijn vriend door het bos en over de bergen maken om zo in het land van koning Unauwen een brief te bezorgen. Vanwege corona duurde het kamp van zaterdag tot donderdag en is het themaverhaal daarop afgestemd.

Het kamp speelt zich af op een van de laatste Indianenreservaten van Europa. Belangrijk om te weten is dat door magische, bovennatuurlijke, krachten het terrein maar gedeeltelijk zichtbaar is. Voor een buitenstaander is het een normaal weiland, maar voor een selecte groep is dit een reservaat. Sinds jaar en dag leven daar de mythische indianen van de Kitanemuk, ook wel de Golden Indians genoemd.

De landheer Lorenzo Al Pollo produceert in het diepste geheim Pretium. Dit is een explosieve stof die stiekem gedolven wordt onder de kaarsenfabriek van Lorenzo. Deze korrels worden in kaarsen verstopt en zo verhandeld/gesmokkeld. Dit is de enige locatie waar ze deze korrels kunnen delven.

De kinderen worden uitgenodigd door Tsaar Tula Oblast uit het rijk Kozlovogrod. Elke patrouille zal worden ondergebracht in een bepaald district, met ieder hun eigen volk. Elk volk heeft bijpassende kleding (shirt + sjerp + hoofddeksel). De Oblast familie, die al jaren de macht heeft over het rijk, bestaat verder nog uit zoon Dimitri en dochter Vazili. De dochter van Tula is de eerstgeborene en daardoor de eerste troonopvolger voor het rijk. Dimitri is hier jaloers op, want natuurlijk wil hij

Iedereen kent Bear Grylls: Chief Ambassador for World Scouting.  Wat de meeste mensen niet weten is dat hij een neef heeft die erg veel op hem lijkt, Wolf Grylls. Dit is een afkorting voor Wolfgang Mozart Grylls. Deze beste man is niet alleen een muzikaal genie, hij is ook een man die alles weet van ‘extreme survival’. Misschien nog wel meer als Bear.

De scouts zijn uitgenodigd mee te doen aan Expeditie Rob & Sjon, een TV-programma waarin een week alle opnames gepland zijn.

Met behulp van een boot, waterkaart en enkele opdrachten een tocht maken, met daarin een overnachting in de boot.

De Broederband is een boekenreeks die gelezen word door jonge scouts waarin een team gevormd word die te vergelijken is met de ploegen die binnen scouting gebruikt wordt. Samen moeten ze bij deze broederbrand training opdrachten en taken vervullen die de band binnen de ploeg versterken.

Dit thema is een reis door de tijd. De scouts worden iedere dag wakker in een andere tijd en worden door verklede leiding in die tijd wakker gemaakt. Het programma van die dag hangt samen met de tijd waarin het afspeelt.

We maken een reis door verschillende Aziatische landen met de (snel)trein. We houden op een kaart onze afgelegde weg bij.

24 uur non-stop trektocht op het water en overnacht in je vlet, schouw of lelieclass onder een dektent.

Pagina 1 van 4