Kampthema's

Met behulp van een boot, waterkaart en enkele opdrachten een tocht maken, met daarin een overnachting in de boot.

De Broederband is een boekenreeks die gelezen word door jonge scouts waarin een team gevormd word die te vergelijken is met de ploegen die binnen scouting gebruikt wordt. Samen moeten ze bij deze broederbrand training opdrachten en taken vervullen die de band binnen de ploeg versterken.

Dit thema is een reis door de tijd. De scouts worden iedere dag wakker in een andere tijd en worden door verklede leiding in die tijd wakker gemaakt. Het programma van die dag hangt samen met de tijd waarin het afspeelt.

We maken een reis door verschillende Aziatische landen met de (snel)trein. We houden op een kaart onze afgelegde weg bij.

24 uur non-stop trektocht op het water en overnacht in je vlet, schouw of lelieclass onder een dektent.

Als Explorers en roversccouts een weekend in het wild gaat slapen, is het belangrijk om je bed wat van de grond af te bouwen.

De activiteit begint met het pionieren van een vlot. Zorg dat het vlot stevig genoeg is, je moet er ten slotte een nacht op kunnen overnachten.

Explorers en roverscout proberen doormiddel van Social Media een week in 7 verschillende provincies slapen en vervoer regelen.

24 uur non-stop  hiken of in een zelfgemaakte boomhut bivakkeren.

Een thema voor stoere welpen of scouts, die eeen week lang onrecht durven te bestrijden.

Door het openen van een vaas zijn de welpen vervloekt. Komen ze hier binnen een week vanaf?

Een spannend themaverhaal voor welpenzomerkamp (week) over vampiers!

Een welpen zomerkamp (week) variatie op het boek Koning van Katoren

Een variatie op de mythe over de bokkenrijders. Ze lijken een plunderende bende, maar niets is wat het lijkt! De welpen komen hier deze kampweek achter.

Dit kampthema is een versimpelde variatie van de serie Once upon a Time. Er komen veel verschillende sprookjesfiguren in dit zomerkamp (week) voor welpen voor.

Pagina 1 van 3

Mijn Scouting

Mijn Scouting-login vergeten of aanvragen