Kampthema's

Doormiddel van Social Media een week in 7 verschillende provincies slapen en vervoer regelen.

Ga naar een bejaardenhuis toe en kom in gesprek met een oudere.

Een thema voor stoere welpen/scouts, die onrecht durven te bestrijden.

Door het openen van een vaas zijn de welpen vervloekt. Hoe komen ze hier vanaf?

Een spannend themaverhaal over vampiers!

Een variatie op het boek Koning van Katoren geschreven door Jan Terlouw. Hiervan is ook een film gemaakt (deze staat op youtube).

Een variatie op de mythe over de bokkenrijders. Ze lijken een plunderende bende, maar niets is wat het lijkt!

Dit kampthema is een versimpelde variatie van de serie Once upon a Time. Er komen veel verschillende sprookjesfiguren in voor en er kunnen gemakkelijk figuren toegevoegd worden of geschrapt.
Gebruikte spookjesboek: Mijn Grote Sprookjesboek (eerste versie, de rode)

Wij hebben dit spel gespeeld tijdens ons kerstweekend en het was een groot succes. Pas de personages aan aan jouw eigen groep/avond. Ik was zelf de enige die wist wie wie de dader/moordwapen was dus de leiding deed ook niet mee. Ik gaf hints zoals de dader komt uit Italië, er zit geen letter x in de naam van de dader etc. en maakte een tabel met de mogelijkheden en ruimte om aantekeningen te maken.

Weekkamp in Harry Potter thema voor waterwelpen, waterscouts en waterexplorers.

Levend Cluedo voor een weekendje weg. Toevallig wordt op het weekendlocatie een moord gepleegd op de heer des huizes. Rechercheur Hop schakelt de hulp van de Esta's in om de dader, motief en moordwapen te achterhalen.

Roverscouts zijn altijd op zoek naar een originele plek voor hun zomerkamp. Denk eens aan een cultureel zomerkamp in Rome.

Ga terg in de tijd en ga op bezoek bij Alice en de hoeden maker en hou een groot thee party met cupcakes en koekjes

De olympische scouting spelen worden gehouden, maar tijdens het kamp gebeuren er vreemde dingen.

Rebbel heeft een gewonde meeuw gevonden. Hij vertelde haar, dat hij naar Hotsjietonia is gestuurd door de Opa van Sterre en Steven. De meeuw bewaakte samen met de andere meeuwen de schat van Opa. Opa was piraat. De meeuwen kunnen de schat niet meer bewaken. Sterre en Steven gaan de meeuw terug brengen naar zijn eiland en de schat ophalen. Willen de bevers mee?

Pagina 1 van 3