maandag, 31 augustus 2015 00:00

De Waingoengarivier overstroomt

Naam activiteit

De Waingoengarivier overstroomt

De welpen trainen spelenderwijs hun evenwichtsgevoel en hand-oog coördinatie.

Het regenseizoen laat weer heel duidelijk van zich spreken; zelfs Baloe, Shanti en Mowgli zijn hierdoor een beetje humeurig. Wat een water valt naar beneden, en oeps! Ook Kaa, die door alle natte takken en bomen maar heel slecht grip houdt, spoelt naar beneden. "Brrrrrrrrrr", zegt Kaa, "wat een plensweer, ik ben benieuwd of onze rivieren het wel bij kunnen houden al dat water". Ze moeten er niet aan denken dat de rivier buiten haar oevers treedt.

Wij Nederlanders zijn wel wat gewend, wij kunnen toch het water rustig laten stromen. Tenminste, als het een zonnige dag is.

De welpen worden in twee groepen verdeeld. De welpen van één van deze groepen lopen met een met water gevulde wasbak boven hun hoofd langs een zeil. Dit zeil is over een lengte van ongeveer 4 meter gespannen en heeft een hoogte van ongeveer 1.40 meter, zodat alleen de handen en de wasbak boven het zeil uitkomen.

De welpen van de andere groep proberen met ballen de plastic bakken uit de handen van de welpen te gooien, zodat die ze vasthouden, nat worden. De speeltijd is ongeveer vijf minuten. Na deze tijd kun je de groepen van rol laten wisselen. Ook kan de hoeveelheid water gemeten worden, die binnen de speeltijd per groep langs het zeil vervoerd is.

Vijf tot tien minuten

• Zeil
  • Touw
  • Wasbakken
  • Water
  • Stopwatch
  • Maatbeker
  • Droge handdoeken

Tips algemeen

Je kunt dit spel variëren door de welpen langs het zeil op blote voeten te laten lopen en de groep die mag gooien eerst te laten raden van wie welke voeten zijn.

Lees 541 keer Laatst aangepast op zaterdag, 19 maart 2016 13:41

Sport & Spel

15-30 min30 min - 1 uur

7-11 welpen11-15 scouts