zondag, 18 november 2018 15:51

Bouw een flipperkast

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Samen met Rikki Tikki Tavi bouwen de welpen een flipperkast. Dit is natuurlijk super spannend maar ook erg leerzaam. De welpen leren hierbij over rollen, zwaartekracht, ect.. 

Beschrijving van de activiteit

Elk nest krijgt een tafel die ze om mogen bouwen tot een flipperkast. Ze beginnen met het plaatsen van randen. Dit kan gedaan worden door karton aan de randen van de tafel vast te plakken. 

Balletjes afschieten

Om een balletje af te schieten wordt onderin de flipperkast een gat gemaakt. Hieronder wordt een elastiek gespannen, waaraan een stok bevestigd is (denk hierbij aan het systeem van een katapult). Met deze stok kan het balletje gelanceerd worden naar de bovenkant van de baan, waarna het via de verschillende hindernissen naar beneden kan gaan. Let er hierbij op dat de bovenhoek rond gemaakt wordt, hierdoor zal de baan van het balletje afgebogen worden naar het speelveld. 

Bouwen van de baan

Voor het bouwen van de baan kan eigen creativiteit gebruikt worden. Met bijvoorbeeld WC-rollen of stukjes karton kunnen baantjes gebouwd worden. Voor een extra dimensie kan bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van materialen die geluid maken (blik, fietsbellen, kroonkurken).

Bouwen van flippers

Het bouwen van de flippers gebeurt met hout. Aan beide zijkanten van de flipperkast worden ingangen gemaakt waardoor het hout naar binnen gestoken kan worden. Wanneer aan deze flippers elastieken bevestigd worden kunnen deze makkelijker gebruikt worden. Ook kan ervoor gekozen worden om aan de onderkant geen flippers te maken maar gaten met punten. Wie haalt te meeste punten?

Eventueel kan gewerkt worden met meer geavanceerde systemen (zie internet).

Benodigd materiaal

  • Tafel per nest
  • Karton
  • Tape
  • Hout

Tips

Lees 3740 keer Laatst aangepast op woensdag, 21 november 2018 10:09
Log in om reacties te plaatsen