zaterdag, 25 augustus 2018 20:55

Boodschappenspel / Mammoet

2 teams tegenover elkaar, proberen zoveel mogelijk attributen van de middenlijn over hun eigen achterlijn te verzamelen.

Twee teams staan in een rij naast elkaar tegenover elkaar. Neem voldoende afstand.

In het midden tussen de twee teams ligt op een rij evenveel (of meer) attributen als dat er welpen/scouts in 1 team zitten (zodat iedereen minstens 1 keer aan de beurt kan komen)

Elk team wordt genummerd. Hierdoor komt elk cijfer dus in elk team 1 keer voor.

Vervolgens roept de leiding een attribuut en een cijfer. De leden van het team met dat cijfer rennen beiden tegelijkertijd zo snel mogelijk naar het attribuut. Degene die het attribuut als eerste pakt, rent zo snel mogelijk terug naar zijn eigen lijn, daar aangekomen is het attribuut verzamelt.

Echter mag de welp/scout van het andere team die net te laat bij het attribuut was proberen de eerste met het attribuut te tikken. Lukt dit, dan gaat het attribuut over naar het andere team.

Verschillende attributen om te verzamelen

• De attributen hoeven niet persé duidelijk zichtbaar op het speelveld te liggen. (een pingpong balletje in het gras mag dus ook, maar een bezem ook)
  • Kies grotere en kleinere voorwerpen.
  • Probeer de nummers zodanig te verdelen dat ongeveer gelijke leeftijden tegen elkaar moeten strijden (bijvoorbeeld door eerste van groot naar klein op te laten stellen)
  • Scouts zou je ipv tikken, het attribuut ook af kunnen laten pakken, en dingen als tackelen toe staan.
  • Spelvariant Mammoet:
    ipv een cijfer roep je Mammoet, iedereen moet dan rennen voor dat voorwerp.

Bij grote harde spullen (stokken / bezems) kan je bij het weg rennen per ongeluk een tik uitdelen aan de tegenpartij. let hier op

Lees 390 keer Laatst aangepast op woensdag, 19 september 2018 08:49

Sport & Spel