zondag, 13 mei 2018 22:51

Kimspel blindemannetje

Laten zien dat er andere manieren zijn om dingen te herkennen behalve door ze te zien.

Een kimspel is een verzamelnaam voor allerlei spellen waarbij je je zintuigen moet gebruiken. Het is vernoemd naar ene Kimball O'Hara, uit een boek van Joseph Rudyard Kipling. Deze Kimball, roepnaam Kim, werd opgeleid om spion te worden. Een onderdeel van z'n opleiding was observeren en onthouden. Er zijn veel spellen rondom dit verhaal en deze persoon te verzinnen. Afhankelijk van hoe moeilijk of makkelijk je het maakt, kan een kimspel gebruikt worden voor alle denkbare leeftijdsgroepen. Afzonderlijke kimspellen kunnen ook gebruikt worden als postenspel.

Bij dit KIM spelletje word je geblinddoekt terwijl je geblinddoekt bent moet je voorwerpen herkennen. Door de blinddoek kan je niet zien en zullen de voorwerpen dus herkent moeten worden door de voorwerpen af te tasten, te proeven (alleen als leiding het zegt)te ruiken en te luisteren. Het leukste is het spel als er verschillende voorwerpen zijn die het makkelijkst herkenbaar zijn door een bepaalde zintuig.

• Proeven: Limonade
  • Voelen: Vork
  • Ruiken: Ui
  • Luisteren: Sambaballen

• Een theedoek of das
  • Voorwerpen om te herkennen

• Voorwerpen die gevaarlijk zijn om vast te houden zonder te zien niet gebruiken. Met name messen, bijlen en dergelijke.
  • Let op dat er geen dingen gegeten worden die niet eetbaar zijn.
Lees 258 keer Laatst aangepast op woensdag, 31 oktober 2018 11:22

Buitenleven

15-30 min30 min - 1 uur

1-8 personen