maandag, 31 augustus 2015 02:00

Help de eieren!

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Waarom / doel van de activiteit

De welpen gaan aan de gang met het beschermen van eieren. Dit moeten ze doen door het ei in te pakken en van grote hoogte te laten vallen, met als doel het ei deze val te laten overleven!

Beschrijving van de activiteit

Mowgli en Shanti lopen door de jungle als ze veel gekakel horen net buiten de jungle. Snel haasten ze zich naar de plek waar het geluid vandaan komt. Daar aangekomen zien ze een groepje kippen staan die hun eieren aan de rand van een ravijn proberen te beschermen tegen de vossen die deze proberen af te pakken. De kippen vragen Mowgli en Shanti om hulp, want ze willen niet dat de eieren gestolen worden of kapotvallen! Mowgli ziet meteen dat de vossen niet weg te jagen zijn dus bedenkt hij een plan! Hij schakelt de hulp van de welpen in om de eieren zodanig in te pakken dat deze in het ravijn gegooid kunnen worden zonder kapot te vallen!

De welpen krijgen in groepjes (grootte afhankelijk van de wens van de leiding) een ei (indien een groep met jonge welpen een gekookt ei, de oudere welpen een rauw ei). Zij krijgen allerhande materialen om de eieren mee te beschermen. Indien alle groepjes hier klaar mee zijn, worden de eieren vanaf (bijvoorbeeld) bovenaan een noodtrap of een ladder naar beneden gegooid. Hoeveel welpen lukt het om het ei goed te beschermen?

Voorbereidingstijd

De tijd die nodig is om de materialen te verzamelen.

Benodigd materiaal

  • Eieren (rauw/gekookt)
  • Materialen om het ei mee te beschermen

Tips

Let op de potentiele rotzooi bij het naar beneden gooien van de eieren.

Lees 719 keer Laatst aangepast op dinsdag, 30 oktober 2018 23:28
Log in om reacties te plaatsen

Mijn Scouting

Mijn Scouting-login vergeten of aanvragen

Activiteitengebied

Expressie

Duur

15-30 min2 - 3 uur

Groepsgrootte

1-8 personen8-15 personen15 of meer

Leeftijdsgroep

7-11 welpen

Locatie

BinnenBuiten