zondag, 08 april 2018 15:07

Platte foto voor Chil

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Chil ziet de wereld van bovenaf. Daarom ziet Chil de dingen die plat op de grond liggen het beste. De welpen gaan een platte foto maken voor Chil.

Beschrijving van de activiteit

Chil ziet de wereld van bovenaf. Daarom ziet Chil de dingen die plat op de grond liggen het beste. De welpen gaan een platte foto maken voor Chil die Chil van boven goed kan bekijken.
De welpen mogen hiervoor eerst met stoepkrijt een mooie tekening maken, waarbij ze zelf ook onderdeel worden van de tekening. (Zie tips voor inspiratie.) Naast stoepkrijt mogen de welpen ook andere platte materialen gebruiken zoals fietsbanden, stoelen, palen etc. Zolang het maar een platte foto is.
Maak als leiding een voorbeeld. (Zie tips)

Als de foto klaar is, dan kun je nog van vier palen en touw een mooie fotolijst maken.
Tot slot maak je natuurlijk nog een echte foto van de platte foto. Maak deze zoveel mogelijk ook van bovenaf.

Voor de bevers

Sterre Stroom is in de mast op de boot geklommen en kijkt nu van boven af naar Hotsjietonia. Zo ziet alles er anders uit: hun boot, het grasveld en de boom en de huizen in Hotsjietonia. Ze vertelt er over aan Stuiter en Keet Kleur. Zo zou ze eigenlijk een foto willen maken. Geen probleem. Ze klimt nog een keer in de mast en maakt dan de foto. Hotsjietonia lijkt zo heel plat. Zo zou je ook platte foto's van andere dingen moeten kunnen maken zonder daarvoor ergens in te moeten klimmen. Dat gaat zeker lukken, weet Keet.

 

Benodigd materiaal

  • Stoepkrijt
  • Palen en touw voor fotolijst
  • Eventuele andere extra (platte) materialen zoals touw, palen, fietsbanden, zeil, takken, ...

Tips

Maak als leiding een voorbeeld zodat de welpen beter begrijpen wat de bedoeling is. Dit voorbeeld kan in de vorm van een foto zijn. Als je op Internet met de zoektermen "foto stoepkrijt" zoekt op afbeeldingen kun je meerdere stoepkrijt-foto's vinden ter inspiratie voor mogelijke platte foto's.
Als je geen tegels hebt op je terrein om op te stoepkrijten, gebruik dan andere materialen.

Lees 2479 keer Laatst aangepast op woensdag, 01 januari 2020 23:08
Log in om reacties te plaatsen