zondag, 19 november 2017 13:55

Hebben de kaboutertjes dat soms gedaan?

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarom / doel van de activiteit

Kinderen leren iets voor een ander te doen, als verrassing. In Skandinavische landen kennen ze Tonttu, een kaboutertje, die achtergelaten word op de plek waar de verassing is. Wij kennen de uitdrukking " Dat hebben de kaboutertjes zeker gedaan."

Beschrijving van de activiteit

Rozemarijn komt helemaal verrast binnen en zegt "De afwas is al helemaal klaar! Wie zou dat gedaan hebben? " Rebbel weet het wel maar ze verklapt het niet. Ze zegt "Misschien hebben de kaboutertjes dat gedaan? " Rozemarijn laat een klein kabouterpoppetje zien , die had ze gevonden bovenop de schone borden.

Maakt met paracord gelukspoppetjes. Spreek met de kinderen af , dat ze stiekem thuis ( of bij opa en oma, of bij de oppas) een klusje doen voor hun moeder/vader/opa of oma. Ze mogen natuurlijk ook wel wat hulp vragen van de ouders. Het gaat erom dat ze iemand verrassen .  Als verrassing laten ze dan ook hun zelfgemaakte  kaboutertje / gelukspoppetje achter. Schrijf voor de bever op, voor wie ze het gelukspoppetje gemaakt hebben. Ze mogen er natuurlijk ook een voor zichzelf maken

Benodigd materiaal

  • Maak zelf een voorbeeldpoppetje.
  • Paracord, grote kralen ( zie youtube-filmpje
  • Knutselspullen zoals watjes , oogjes, stiften ed.

Tips

Betrek ouders via een berichtje bij het plannetje, zodat zij thuis de bever ook een handje kunnen helpen bij het uitvoeren van de verassing.

Lees 1938 keer Laatst aangepast op donderdag, 29 maart 2018 13:31
Log in om reacties te plaatsen